utvrđeno prisustvo štetnih materija

Novo povlačenje proizvoda u Hrvatskoj, opozvana i kurkuma

AgrobiznisBiznisRegionVesti

11.8.2021 14:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Novo povlačenje proizvoda u Hrvatskoj, opozvana i kurkuma Novo povlačenje proizvoda u Hrvatskoj, opozvana i kurkuma
Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede objavilo je u sredu da se iz prodaje povlače dva proizvoda kurkume zbog utvrđenog prisustva 2-hlor etanola. Opoziv se odnosi na... Novo povlačenje proizvoda u Hrvatskoj, opozvana i kurkuma

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede objavilo je u sredu da se iz prodaje povlače dva proizvoda kurkume zbog utvrđenog prisustva 2-hlor etanola.

Opoziv se odnosi na proizvode bio&bio Superfood Kurkuma 150 grama i Orgona Superfood Kurkuma 150 grama zbog utvrđenog 2-hlor etanola, preteče pesticida etilen oksida, saopštila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, preneo je Tanjug.

Proizvodi nisu u skladu sa Uredbom Evropske unije o maksimalnim nivoima ostataka pesticida u ili na hrani, i hrani za životinje biljnog i životinjskog porekla.

Prema podacima o proizvodu, veleprodaju obavlja Z-Company BV, Nuenen, Holandija, a na tržište distribuira preduzeće Biovega iz Zagreba, dodaje se u informaciji.

Podsetimo, hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede obavestilo je krajem jula potrošače da proizvođač mleka i mlečnih proizvoda Dukat iz Zagreba povlači iz prodaje dva Dukatos voćna jogurta, crna ribizla i narandža-cimet, zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje.

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede opozvalo je danas, zbog mogućih komadića metala u sadržaju, i proizvod poreklom iz Italije Rio Mare – tunjevina u maslinovom ulju, 80 grama – pakovanje 2×80 grama.

Kako se navodi, proizvod nije u skladu sa Uredbom 178/2002 o utvrđivanju opštih načela i uslova zakona o hrani, osnivanju Evropske agencije za bezbednost hrane, te utvrđivanju postupaka u područjima bezbednosti hrane, prenosi Tanjug.

Proizvođač proizvoda je Bolton FOOD S.P.A. iz Italije, a dobavljač je Bolton Croatia d.o.o. iz Zagreba.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...