Ponuda za kupovinu prosleđena nadležnim ministarstvima za privredu i finansije

O prodaji Uljanika češkoj kompaniji odlučiće hrvatska vlada

BiznisRegionVesti

10.11.2022 09:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

O prodaji Uljanika češkoj kompaniji odlučiće hrvatska vlada O prodaji Uljanika češkoj kompaniji odlučiće hrvatska vlada
O ponudi češke kompanije CE Industries za kupovinu Uljanik Brodogradnje 1856 (tzv. novog Uljanika), teškoj 155 miliona kuna, odlučiće hrvatska vlada. Stečajni upravnik Uljanik... O prodaji Uljanika češkoj kompaniji odlučiće hrvatska vlada

O ponudi češke kompanije CE Industries za kupovinu Uljanik Brodogradnje 1856 (tzv. novog Uljanika), teškoj 155 miliona kuna, odlučiće hrvatska vlada.

Stečajni upravnik Uljanik Brodogradilišta (takozvani „stari“ Uljanik) Loris Rak kaže da je njihova ponuda za kupovinu neposrednom pogodbom prosleđena resornim ministarstvima nadležnim za privredu i finansije, s molbom za izjašnjavanje u roku dve nedelje, piše Seebiz.

„S obzirom na to da je Skupština poverilaca već odlučila o načinu unovčenja, potrebno je da Skupština poverilaca promeni svoju odluku. Budući da je Republika Hrvatska najveći poverilac, ona će imati presudan glas na Skupštini“, objašnjava Loris Rak.

Stečajni upravnik ističe da je dobio još nekoliko informativnih pisama o namerama, ali nijednu obavezujuću ponudu. Međutim, nijedan tender nije objavljen.

Što se tiče roka u kojem bi bila moguća prodaja Uljanika, kaže:

„Predlog za sazivanje Skupštine podneće stečajni upravnik po dobijanju izjašnjenja nadležnih ministarstava i mišljenja Odbora poverilaca”.

ULJANIK Brodogradnja 1856 d.o.o.

Flaciusova 1, 52100 Pula , Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
3.328.460,77 (2021)
Broj zaposlenih:
141 (2021)
  • VERA

    12.11.2022 #1 Author

    Pošto je Republika Hrvatska najveći poverilac, ona će imati presudan glas na Skupštini.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...