Nove investicije i dobri turistički parametri

Obeleženo 100 dana Vlade Crne Gore

InvesticijeNovacRegionTurizamU fokusuVesti

4.8.2022 14:29 Autor: Stefan Petrović 3

Obeleženo 100 dana Vlade Crne Gore Obeleženo 100 dana Vlade Crne Gore
Dolazak novih investicija, dobri parametri turističke sezone, veća zaposlenost i životni standard građana obeležili su, prema rečima premijera Crne Gore Dritana Abazovića, 100 dana... Obeleženo 100 dana Vlade Crne Gore

Dolazak novih investicija, dobri parametri turističke sezone, veća zaposlenost i životni standard građana obeležili su, prema rečima premijera Crne Gore Dritana Abazovića, 100 dana rada vlade, a Abazović je najavio dolazak novih investicija.

„Stigao je Artec 3D, a potpisan je ugovor za hotel Galeb. Danas je data saglasnost za hotel od pet zvezdica na Velikoj plaži. Stigla je fabrika koja će proizvoditi alkoholna pića u Nikšiću, a tu je i fabrika čipsa u Tuzima“, rekao je Abazović.

On je naveo da saglasnosti postoje i za početak rada Adriatic 42, odnosno u oktobru se očekuje dolazak megajahti i kruzera sa najvećim dokom u Evropi.

„Programi ekonomskih reformi su nastavljeni bez restrikcija i nije se ušlo u smanjivanje primanja, pri čemu povećavamo penzije u Crnoj Gori“, naveo je Abazović.

Kada je reč o turizmu, Abazović je rekao da se izona ide jako dobro, kao i da prametri nisu daleko od rekordne 2019. godine.

„U kontekstu globalne krize koja postoji, ovo je ostvarenje jako veliko. Iako smo izgubili tržišta Rusije i Ukrajine, dobrom strategijom i novim tržištima za sada se to kompenzuje“, objasnio je Abazović.

On je naveo da se otvaraju nove važne turističke destinacije, kao i da je sever mnogo više atraktivan nego ranije.

„Crna Gora je u ovom trenutku puna i ne postoji saobraćajnica u kojoj se sada lako odvija saobraćaj“, dodao je Abazović, prenela je agencija Mina.

Govoreći o životnom standardu, Abazović je rekao da Crna Gora ima najnižu cenu goriva u reigonu, nula odsto PDV na hleb, a Ministarstvo finansija pomoglo je da se koriguju cene i za ostale namirnice i da se inflacija nešto manje oseća.

„Bankarski sektor nikad nije bio likvidniji otkad postoji, dok, kada je reč o energetici, verovatno ćemo se na jesen suočiti sa krizom. Međutim, u Crnoj Gori niko nije počeo nikakvu specijalnu restrikciju niti je promenio svoj životni stil“, rekao je Abazović, prenela je agencija Mina.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...