izgradnja objekta Uprave za izvršenje krivičnih sankcija

Za zatvor u Mojkovcu 23,3 miliona evra

SrbijaU fokusuVesti

4.8.2022 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Za zatvor u Mojkovcu 23,3 miliona evra Za zatvor u Mojkovcu 23,3 miliona evra
Vlada Crne Gore je usvojila Informaciju o implementaciji projekta Izgradnja Zatvora za severnu regiju Crne Gore u Mojkovcu, a predračunska vrednost radova je 23.334.000 evra. „Rekonstrukcija,... Za zatvor u Mojkovcu 23,3 miliona evra

Vlada Crne Gore je usvojila Informaciju o implementaciji projekta Izgradnja Zatvora za severnu regiju Crne Gore u Mojkovcu, a predračunska vrednost radova je 23.334.000 evra.

„Rekonstrukcija, sanacija i izgradnja ustanova ZIKS-a, koja podrazumijeva i gradnju zatvora na severu Crne Gore, predviđena je Strategijom za izvršenje krivičnih sankcija 2017-2021. Glavni cilj projekta je izgradnja objekta Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Mojkovcu, u skladu sa međunarodnim standardima, a u cilju poboljšanja uslova za izvršenje kazne zatvora i dugotrajnog zatvora u Crnoj Gori. Predračunska vrednost izvođenja radova po glavnom projektu je 23.334.000 evra“, navodi se u saopštenju sa sednice Vlade, prenosi RTCG.

Kako objašnjavaju, iz grant aranžmana Investicionog okvira za Zapadni Balkan obezbeđeno je 1.200.000 evra za pripremu idejnog i glavnog projekta, dok vrednost sredstava koja su planirana kroz kredit Razvojne banke Saveta Evrope CEB iznosi 15.000.000 evra.

„U avgustu 2021. godine zadužena su nadležna ministarstva da usaglase Ugovor o kreditu sa CEB-om, ali je zbog pandemije korona virusa potpisivanje odloženo za treći kvartal 2022. godine. U tom kontekstu, Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da intenzivira aktivnosti na usaglašavanju i potpisivanju Ugovora o kreditu sa CEB-om, dok je Ministarstvo pravde zaduženo da obrazuje Projektni odbor“, saopšteno je iz Vlade.

Specijalni dodatak i direktoru i pomoćniku direktora ASK

Vlada je propisala pravo da specijalni dodatak u visini od 30 odsto osnovne zarade imaju direktor i pomoćnik direktora Agencije za sprečavanje korupcije.

„U skladu sa Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, dopunom je predviđeno da pravo na specijalni dodatak ostvaruju i zaposleni u Odseku za suzbijanje krijumičarenja Sektora za carinsku bezbednost i kontrolu, kojima je u opisu posla, između ostalog, i sprečavanje pranja novca. Imajući u vidu složenost i značaj poslova koje obavljaju, ocenjeno je opravdanim povećanje njihovog materijalnog statusa i položaja u sistemu“, saopšteno je iz vlade.

  • VERA

    4.8.2022 #1 Author

    Dobro pa i u zatvor mora da se investira.

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.8.2022 #2 Author

    I zatvori moraju da imaju sve uslove za normalan rad i zivot zatvorenika…

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    7.8.2022 #3 Author

    Uvesti i smrtnu kaznu, zna se i za koga!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...