po visini dugovanja vodeće plantaže 13. jul

Objavljena crna lista poreskih obveznika u Crnoj Gori

PoreziRegionVesti

20.3.2023 15:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Objavljena crna lista poreskih obveznika u Crnoj Gori Objavljena crna lista poreskih obveznika u Crnoj Gori
Uprava prihoda i carina (UPC) objavila je Crnu listu na kojoj se nalaze imena poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga. Lista, sa presekom... Objavljena crna lista poreskih obveznika u Crnoj Gori

Uprava prihoda i carina (UPC) objavila je Crnu listu na kojoj se nalaze imena poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga.

Lista, sa presekom duga na dan 31. decembar prošle godine, odnose se na 200 poreskih dužnika sa najvećim poreskim dugom po osnovu akciza, poreza na dodatu vrednost, poreza na dobit pravnih lica, koncesija i poreza na promet nepokretnosti, zatim na 50 poreskih dužnika sa dugom po osnovu poreza i doprinosa iz i na lična primanja, kao i na 100 najvećih poreskih dužnika kod kojih je pokrenut stečajni postupak.

Na listi dužnika koji ne izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa po visini duga na prvom mestu su Plantaže 13. jul sa 10,38 miliona evra, a slede Željeznički prevoz sa dugom od 5,89 miliona, Željeznička infrastruktura sa 4,02 miliona, Održavanje željezničkih voznih sredstava sa 3,81 milion i Izbor Bar sa 3,37 miliona, piše Mina.

Dug Vektra Boke po tom osnovu iznosi 3,03 miliona evra, Institut “Simo Milošević” 2,55 miliona, a slede Vodovodi i kanalizacija Cetinje i Ulcinj i Vektra Jakić sa dugom od 2,48 miliona, 2,38 miliona i 1,67 miliona.

Listu 200 najvećih poreskih dužnika predvodi preduzeće Spic Ronghe International (Montenegro) limited iz Podgorice, a slede Vektra Jakić, Balcke-Durr Energy Solutions Đenova – deo stranog društva Podgorica, Tehnoput, Aerodromi Crne Gore, Binex, A-Kop, Cijevna komerc, Livello Trading i Vuk&Petrol.

Na listi dužnika u stečaju na prvom mestu je Montenegro Airlines. Slede Radoje Dakić, Rudnici boksita, Pantomarket, Zavod za izgradnju Bara, Vektra Montenegro, Opšta bolnica Meljine, Galenika, Mercur system i Montenegro security services.

  • GOCA BG

    20.3.2023 #1 Author

    Kod njih je tek rasulo u drzavi,malo zdravih i dobrih firmi i kompanija…

    Odgovori

  • TATJANA

    21.3.2023 #2 Author

    Ova lista, cini mi se, sve duža je

    Odgovori

  • Gaga45

    26.3.2023 #3 Author

    Lista sve duza

    Odgovori

  • Cale

    19.11.2023 #4 Author

    Na crnoj listi sa jednom firmom, a još tri ima pored toga

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...