više para i od trgovanja u regionu

Očekivani suficit u julu 35 milijardi dinara

InvesticijeNovacSrbijaVesti

30.7.2021 13:48 Autor: Miljan Paunović 0

Očekivani suficit u julu 35 milijardi dinara Očekivani suficit u julu 35 milijardi dinara
Srpska ekonomija je neuporedivo jača i izdržljivija nego što se očekivalo, rekao je ministar finansija Siniša Mali i dodao da se se ovog meseca... Očekivani suficit u julu 35 milijardi dinara

Srpska ekonomija je neuporedivo jača i izdržljivija nego što se očekivalo, rekao je ministar finansija Siniša Mali i dodao da se se ovog meseca očekuje suficit od oko 35 milijardi dinara.

Ministar je podsetio da je u junu suficit iznosio 25 milijardi dinara, što je skoro 200 miliona evra, dok se ovog meseca očekuje oko 300 miliona evra.

„Mnogo nam je bolji rezultat, neuporedivo jača ekonomija nego što smo i mi predvideli početkom godine, kada smo planirali treći paket pomoći“, rekao je Mali, a preneo je Tanjug.

Kada je CEFTA u pitanju, odnosno trgovina u regionu, ministar kaže da za prvih pet meseci Srbija ima suficit od 954 miliona evra.

„Mi više izvozimo nego što uvozimo. Što je veće tržište, odnosno bez ograničenja, to dominantna ekonomija poput naše ima najviše koristi. Ali i drugi će imati interes. Kao veliko tržište bez ograničenja, vi ste interesantniji jer se atraktivnost investicija povećava, nego kada ste sami i izolovani“, zaključio je Mali.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...