pripadnici mlađe generacije vodeći potrošači

Olimpijada povećala prodaju zimske sportske opreme u Kini

SvetVesti

8.2.2022 10:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Olimpijada povećala prodaju zimske sportske opreme u Kini Olimpijada povećala prodaju zimske sportske opreme u Kini
U Kini su ove godine uočeni novi trendovi potrošnje tokom Prolećnog festivala, pošto je mlađa generacija postala vodeći potrošač, a Zimske olimpijske igre 2022. otvorene su u Pekingu... Olimpijada povećala prodaju zimske sportske opreme u Kini

U Kini su ove godine uočeni novi trendovi potrošnje tokom Prolećnog festivala, pošto je mlađa generacija postala vodeći potrošač, a Zimske olimpijske igre 2022. otvorene su u Pekingu 4. februara usred sezone praznika, objavila je danas Kineska medijska grupa.

Kineski potrošači kupovali su opremu za zimske sportove za jednonedeljni praznik (od 31. januara do 6. februara), verovatno podstaknuti otvaranjem ZOI.

Promet opreme za boravak na snegu porastao je za 107 odsto u odnosu na prošlu godinu, zimske sportske odeće za 99 odsto, dok je prodaja prateće zaštitne opreme povećana za 41 odsto tokom festivala kupovine, prema kineskoj kompaniji za e-trgovinu JD.com.

Zimske olimpijske igre u Pekingu „ohrabrile“ su 346 miliona ljudi da praktikuju zimske sportove i srodne aktivnosti, naveli su iz Uprave za zimske sportove Kine, prenosi Beta.

Tokom Prolećnog festivala značajno su povećane isporuke robe jer mnogi nisu mogli da posete svoje porodice zbog epidemioloških mera, pa su im zato kupovali poklone putem interneta.

Ukupna prodaja na filmskim blagajnama, u isto vreme, iznosila je šest milijardi juana, što je 23,2 odsto manje od prošlogodišnje prodaje u istom periodu, prema podacima koje je prikupio Taopiaopiao, dobavljač podataka o filmskoj industriji, što znači da su Kinezi ove godine radije odabrali bavljenje spoljnim aktivnostima.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...