Ugovor zaključen u maju ove godine, sada stupa na snagu

OMR grupa preuzima uvoz i distribuciju Fiata za Srbiju i Crnu Goru

SrbijaVesti

6.10.2023 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

OMR grupa preuzima uvoz i distribuciju Fiata za Srbiju i Crnu Goru OMR grupa preuzima uvoz i distribuciju Fiata za Srbiju i Crnu Goru
Od 1. oktobra ove godine OMR grupa, odnosno ćerka kompanija preduzeća Crossroad Adria, u vlasništvu Ostoje Mijailovića, postala je uvoznik i distributer Stellantisovih vozila... OMR grupa preuzima uvoz i distribuciju Fiata za Srbiju i Crnu Goru

Od 1. oktobra ove godine OMR grupa, odnosno ćerka kompanija preduzeća Crossroad Adria, u vlasništvu Ostoje Mijailovića, postala je uvoznik i distributer Stellantisovih vozila za Srbiju i Crnu Goru.

Ugovor koji je zaključen u maju ove godine stupa sada na snagu, a OMR grupa koja već preko kompanije British Motors ekskluzivno uvozi i zastupa Jaguara i Land Rover za naše tržište, uvoziće i Fiatove brendove, Alfa Romeo, Abarth, Fiat, Jeep i Fiatov komercijalni program Fiat Professional, piše Danas.

Grupa Stellantis je pre dve godine formirana spajanjem kompanije Fiat, u čijem sastavu je već bila američka kompanija Chrysler i PSA grupe u kojoj se nalaze Opel, Citroën i Peugeot.

Fiat je prošle godine obustavio proizvodnju Fiata 500l u fabrici u Kragujevcu, a tada je najavljeno opremanje fabrike za proizvodnju novog električnog modela malog automobila. Za sada i dalje nije poznato koji će to model biti, a proizvodnja bi trebalo da počne u trećem kvartalu sledeće godine.

U međuvremenu Fiat je počeo proizvodnju električnog modela 600e u Tihiju u Poljskoj, dok je proizvodnja drugog malog automobila iz grupe Citroënovog C3 započeta u Slovačkoj.

Osim British Motorsa, OMR grupa u svom sastavu ima i Globos osiguranje, uvoz i prodaju polovnih vozila, lizing automobila i iznajmljivanje limuzina.

Inače, Mijailović je od 2017. godine predsednik Košarkaškog kluba Partizan.

Pre tri godine u javnosti je izbila afera oko kupovine opremljenih vozila za „Oko sokolovo“ od strane beogradskog Parking servisa. Tada je na javnoj nabavci pobedila Mijailovićeva firma sa 18 vozila marke Range Rover Discovery, koji su prodati gradu po ceni od 26.666 evra.

Tada se u medijima spekulisalo da je javna nabavka „pisana“ upravo za ove automobile, ali je British Motors saopštio da su gradu prodali automobile sa 30 odsto popusta.

  • ŽIZI

    8.10.2023 #1 Author

    Sve što je srpsko polako se prodaje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...