Kompanija Grammer se oslobađa tehnološkog viška

Otkaz dobilo 90 radnica u Aleksincu

Firme u fokusuPoslovanjePreduzetnikSrbijaU fokusuVesti

17.8.2021 08:39 Autor: Gordana Bulatović 0

Otkaz dobilo 90 radnica u Aleksincu Otkaz dobilo 90 radnica u Aleksincu
Krajem prošle nedelje 90 od 1.500 radnica austrijske kompanije Grammer, koja se bavi šivenjem auto-sedišta, dobilo je obaveštenje SMS porukom da su „na spisku... Otkaz dobilo 90 radnica u Aleksincu

Krajem prošle nedelje 90 od 1.500 radnica austrijske kompanije Grammer, koja se bavi šivenjem auto-sedišta, dobilo je obaveštenje SMS porukom da su „na spisku za tehnološki višak“ i da više ne dolaze na posao nego da se jave kadrovskoj službi.

Iz Grammera, koji u Aleksincu posluje duže od 10 godina, Novosti nisu dobile potvrdu da do Nove godine kompanija planira da otpusti još 500 radnika. Predsednik opštine Aleksinac, Dalibor Raičević, ističe da je od menadžmenta fabrike dobio uverenja da neće biti novih otpuštanja.

Radnice Grammera dobile su poruku da ne idu više na posao, već da se jave službi za ljudske resurse, jer su na spisku tehnoloških viškova. Najmlađa ima 26, a najstarija 62 godine. Još ne znaju da li će dobiti otpremnine, niti koja su njihova prava. Kako se navodi, plaše se da će biti stavljene na ‘crnu listu’ ukoliko budu javno govorile o ovome, jer planiraju da potraže posao u Magnumu, kompaniji koja ima sličan proizvodni program i koja može da uposli njih tridesetak.

U Aleksincu postoji bojazan da će Grammer postati „novi Geox“, jer ova fabrika upošljava najveći broj radnika, dok je prosečna plata u njoj oko 400 evra.

„Menadžment kompanije mi je potvrdio da su bili primorani da otpuste 90 radnika, jer je došlo do poremećaja tržišta, te da očekuju da se situacija uskoro stabilizuje i ponovo vrate radnike“, izjavio je Radičević.

Tagovi
POSAO

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...