Otvaranje stečajnog postupka predložio Fond za razvoj

Otvoren stečaj nad turskom fabrikom Jeanci

SrbijaVesti

21.9.2023 08:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Otvoren stečaj nad turskom fabrikom Jeanci Otvoren stečaj nad turskom fabrikom Jeanci
Nad turskom kompanijom Jeanci koja je imala fabriku u Leskovcu, otvoren je stečajni postupak, objavila je Nova ekonomija na osnovu uvida u rešenje Privrednog... Otvoren stečaj nad turskom fabrikom Jeanci

Nad turskom kompanijom Jeanci koja je imala fabriku u Leskovcu, otvoren je stečajni postupak, objavila je Nova ekonomija na osnovu uvida u rešenje Privrednog suda iz tog grada od 12. septembra.

Fabrika je prestala sa radom još u julu ove godine, a bez posla je tada ostalo oko 700 radnika.

Otvaranje stečajnog postupka predložio je Fond za razvoj Srbije. U predlogu Fonda navodi se da Jeanci nije na vreme izmirivao svoje dugove po osnovu investicionih i kredita za održavanje likvidnosti.

U pitanju su tri ugovora o investicionim kreditima iz 2019, 2020. i 2021. godine i jedan ugovor o kreditu za održavanje likcvidnosti i obrtna sredstva iz 2020. godine, piše Nova ekonomija.

Na dan 11. septembar 2023. godine, račun kompanije bio je u neprekidnoj blokadi 73 dana, a ukupna blokada iznosila je 914,2 miliona dinara (7,8 miliona evra).

Jeanci je imao dugovanja i prema Gradu Leskovcu, što je u julu potvrdio i gradonačelnik Goran Cvetanović.

Rukovodstvo kompanije Jeanci Srbija uputilo je, inače, početkom jula u svim svojim radnicima cirkularnu SMS poruku u kojoj im saopštavaju da ta tekstilna fabrika posle 12 godina rada u Leskovcu odlazi u likvidaciju.

  • SABRINA

    21.9.2023 #1 Author

    Rukovodstvo kompanije poslalo zaposlenima SMS poruku o otkazu??!! Očigledno im je dopušteno da se tako ponašaju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...