OTVORENA LABORATORIJA VATRENO OKO U NIŠU Testiranje od 31. jula, dnevno do 1.000 uzoraka

SrbijaVestiZdravlje

30.7.2020 13:00 Autor: Ljiljana Begović 1

OTVORENA LABORATORIJA VATRENO OKO U NIŠU Testiranje od 31. jula, dnevno do 1.000 uzoraka OTVORENA LABORATORIJA VATRENO OKO U NIŠU Testiranje od 31. jula, dnevno do 1.000 uzoraka
Laboratorija za testiranje uzoraka na korona virus „Vatreno oko“ otvorena je u Nišu, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, ministra zdravlja Zlatibora Lončara, ambasadorke Kine... OTVORENA LABORATORIJA VATRENO OKO U NIŠU Testiranje od 31. jula, dnevno do 1.000 uzoraka

Laboratorija za testiranje uzoraka na korona virus „Vatreno oko“ otvorena je u Nišu, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, ministra zdravlja Zlatibora Lončara, ambasadorke Kine Čen Bo, čelnika grada Niša i zdravstvenih ustanova u gradu.

Foto:Tanjug/Dimitrije Nikolić

Laboratorija sa radom počinje 31. jula, kada će biti testirani i prvi uzorci. Reč je o donaciji kineske Vlade i, kako je ranije najavljeno, laboratorija će moći dnevno da obradi oko 1.000 uzoraka.

U Niš je stigla kompletna oprema, a završena je i obuka kadra. U izgradnju laboratorije „Vatreno oko“, Vlada Srbije je uložila oko 3,5 miliona evra, a 500.000 evra donirala je kompanija „Zijin“.

Foto:Tanjug/Dimitrije Nikolić

Čen Bo kaže da kineske kompanije u Srbiji aktivno učestvuju u borbi protiv virusa.

„Uverena sam da će naše čelično prijateljstvo biti još čvršće, a naša saradnja u svim oblastima postizaće još više rezultata“, rekla je ambasadorka, prenosi Tanjug.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...