Egipatski investitori hoće da ulažu u zdravstveni turizam u Srbiji

Otvorena vrata za izvoz poljoprivrednih proizvoda u Egipat

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

3.10.2022 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Otvorena vrata za izvoz poljoprivrednih proizvoda u Egipat Otvorena vrata za izvoz poljoprivrednih proizvoda u Egipat
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da su privrednici iz delegacije koju je predvodio tokom posete Egiptu počeli razgovore s tamošnjim privrednicima... Otvorena vrata za izvoz poljoprivrednih proizvoda u Egipat

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da su privrednici iz delegacije koju je predvodio tokom posete Egiptu počeli razgovore s tamošnjim privrednicima o izvozu ulja, aluminijumske i PVC stolarije i poljoprivrednih proizvoda iz Srbije.

Marković, koji je i predsednik Skupštine grada Jagodine, istakao je da su time otvorena vrata za izvoz domaćih poljoprivrednih proizvoda u ovaj deo sveta, saopšteno je iz Gradske uprave Jagodine, a prenosi Beta.

„Kada izvezete u Egipat, to znači da su vam otvorena vrata u celoj Africi, jer Egipat ima potpisane ugovore o slobodnoj trgovini sa svim afričkim državama, a to znači sa smo otvorili tržište od milijardu i po ljudi. Egipatski investitori hoće da ulažu u zdravstveni turizam u Srbiji“, naglasio je Marković.

On je dodao da je o početku ekonomske saradnje razgovarao i sa guvernerom Južnog Sinaja Haledom Fudom (Khaled Fouda), koji mu je poklonio ključ grada Šarm El Šeika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...