Vlada Srbije usvojila preporuke Kriznog štaba

Ovo su najnovije epidemiološke mere koje su stupile na snagu u Srbiji

IzdvajamoSrbijaVesti

12.3.2021 21:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ovo su najnovije epidemiološke mere koje su stupile na snagu u Srbiji Ovo su najnovije epidemiološke mere koje su stupile na snagu u Srbiji
Vlada Srbije, na predlog Kriznog štaba, usvojila je nove mere po kojima se od večeras u 21.00 sat do ponedeljka u 6.00 sati ujutro... Ovo su najnovije epidemiološke mere koje su stupile na snagu u Srbiji

Vlada Srbije, na predlog Kriznog štaba, usvojila je nove mere po kojima se od večeras u 21.00 sat do ponedeljka u 6.00 sati ujutro zatvaraju svi ugostiteljski objekti i prodavnice, sem prodavnica prehrambenih delatnosti, apoteka i pumpnih stanica.

Od ponedeljka, učenici od petog do osmog razreda, u svim osnovnim školama prelaze na online nastavu, dok se za učenike srednjih škola ovaj vid nastave produžava i na narednu sedmicu, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Prema odluci Vlade biće zatvoreni svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, pozorišne predstave i sve druge manifestacije, sportski objekti…

Foto:Printscreen

Ograničenje se ne odnosi na apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije.

Moći će da rade trgovinski objekti u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, samostalni maloprodajni objekti u kojima se kupovina obavlja bez ulaska u objekat – kiosci i trafike, precizira se u saopštenju.

Dozvoljen je rad i objektima i radnjama u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojačkih radnji. Dozvoljen je rad i menjačnicama.

Radiće i benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva.

Foto: Tanjug/AP

Restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja radiće isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu.

Ograničenje se ne odnosi na sportske objekte za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nadležnih nacionalnih sportskih saveza, napominje se u saopštenju.

Šalter prodaje hrane u restoranima, kao ni šalter prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima nije dozvoljena.

Sve beogradske pijace koje su u sastavu JKP „Gradske pijace“ najavile su da će tokom vikenda raditi uobičajeno poput prehrambenih prodavnica i hipermarketa.

Nadležni organi, inspekcijske službe i komunalna policija vršiće strogu kontrolu poštovanja epidemioloških mera tokom vikenda.

Vlada Srbije još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana.

Sve mere uvode se radi zaštite zdravlja stanovništva i svođenja socijalnih kontakata na minimum ali do konačne pobede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu, ukazuje se u saopštenju.

Foto: Tanjug

Vakcinacija protiv zarazne bolesti Covid-19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu, tako da nove mere ni na koji način ne ugrožavaju proces imunizacije.

Zaposleni u sektorima koji su direktno pogođeni najnovijim merama rekli su za naš portal da su nezadovoljni odlukama i dodali da su izgubili veru u Krizni štab.

Prema najnovijim podacima u Srbiji je za poslednja 24 sata od testirane 16.831 osobe zaraženo njih 4.668, a preminulo je 26 pacijenata. Sve više je pacijenata na bolničkom lečenju, što predstavlja veliko opterećenje na zdravstveni sitem, a povećan je i broj obolelih sa teškom kliničkom slikom, odnosno 208 ljudi je priključeno na respiratore.

U nedelju će se odlučivati da li će najnovije pooštrene mere ostati na snazi i naredne sedmice.

  • GocaBG

    12.3.2021 #1 Author

    A od ponedeljka sve po starom..

    Odgovori

  • Anna

    13.3.2021 #2 Author

    Ako se ovako nastavi još nedelju dana apsolutno će biti svejedno da li ima korone ili nema, jer će se ceo sistem urušiti. Niti ćemo imati posla niti zdravlja. Ovo je zlonamerna igra sa živcima.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...