PAD PRIHODA BUDŽETA CRNE GORE Samo u oktobru deficit 52 miliona evra

RegionVesti

8.12.2020 12:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

PAD PRIHODA BUDŽETA CRNE GORE Samo u oktobru deficit 52 miliona evra PAD PRIHODA BUDŽETA CRNE GORE Samo u oktobru deficit 52 miliona evra
Ukupni prihodi budžeta Crne Gore u oktobru iznosili su 136,4 miliona evra, dok su rashodi bili 188,6 miliona evra, pa je deficit samo u... PAD PRIHODA BUDŽETA CRNE GORE Samo u oktobru deficit 52 miliona evra

Ukupni prihodi budžeta Crne Gore u oktobru iznosili su 136,4 miliona evra, dok su rashodi bili 188,6 miliona evra, pa je deficit samo u tom mesecu iznosio više od 52 miliona evra, pokazuju podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG).

Kako se ističe, ovaj deficit pokriven je trošenjem ranije uzetih depozita, kao i novim zaduženjima. Planirani prihodi, prema rebalansu budžeta iz juna, trebali su biti 171,2 miliona evra, ali je naplaćeno samo 136,4 miliona evra. Od poreza na dodatu vrednost ostvaren je prihod državne kase od 50,2 miliona evra ili deset miliona evra manje od planiranog, a 15 miliona evra manje nego u istom mesecu prošle godine, prenose Vijesti.

Minimalna plata
Foto: Pixabay.com

Od poreza na dohodak fizičkih lica u budžet se slilo 8,9 miliona evra, dok je plan bio 12,2 miliona evra, a od akciza 17,3 miliona evra što je 2,6 miliona manje od plana, a 3,3 miliona manje od naplate u oktobru 2019. godine.

Od obaveznih doprinosa za zarade za penzijsko, zdravstveno i osiguranje od nezaposlenosti naplaćeno je 46,8 miliona evra, što je deset miliona evra manje od plana. U istom mesecu prošle godine od doprinosa se u državnu kasu slilo 46,5 miliona evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...