PAD STOPE NEZAPOSLENOSTI U SAD U avgustu zaposleno 1,4 miliona Amerikanaca

SvetVesti

4.9.2020 16:13 Autor: Vladimir Jokanović 1

PAD STOPE NEZAPOSLENOSTI U SAD U avgustu zaposleno 1,4 miliona Amerikanaca PAD STOPE NEZAPOSLENOSTI U SAD U avgustu zaposleno 1,4 miliona Amerikanaca
Stopa nezaposlenostiu SAD pala je sa 10 na 8,4 odsto odsto, nakon što se u avgustu zaposlilo dodatnih 1,4 miliona Amerikanaca, prema zvaničnom mesečnom... PAD STOPE NEZAPOSLENOSTI U SAD U avgustu zaposleno 1,4 miliona Amerikanaca

Stopa nezaposlenostiu SAD pala je sa 10 na 8,4 odsto odsto, nakon što se u avgustu zaposlilo dodatnih 1,4 miliona Amerikanaca, prema zvaničnom mesečnom izveštaju o zaposlenosti.

Nezaposlenost je pala na najniži nivo od marta kada je zbog pandemije korona virusa vlada uvela mere zatvaranja, prenosi Fox news. Pre pandemije stopa nezaposlenosti u SAD bila je 3,5 odsto.

Uprkos povoljnim vestima sa tržišta rada, neki analitičari smatraju da bi dobitak mogao biti kratkotrajan bez novih mera finansijskih podsticaja iz Kongresa, jer su isplate naknada za nezaposlene istekle, kao i pomoć za avioindustriju i druge sektore.

  • kaćica

    19.4.2022 #1 Author

    Bar je tamo velika mogucnost za posao.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...