Setva se produžila zbog lošeg vremena u prethodnom periodu

Paori na njivama i tokom praznika

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

1.5.2021 16:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Paori na njivama i tokom praznika Paori na njivama i tokom praznika
Setva kukuruza , soje i suncokret značajno je odmakla i, ako vreme posluži za poljoprivredne radove, očekuje se da najvažniji posao u godini bude... Paori na njivama i tokom praznika

Setva kukuruza , soje i suncokret značajno je odmakla i, ako vreme posluži za poljoprivredne radove, očekuje se da najvažniji posao u godini bude gotov narednih dana.

Direktorka “Žita Srbije“ Sunčica Savović u izjavi za “Dnevnik” kaže da je setva suncokreta stigla do 85 odsto planiranih površina za setvu, odnosno da je suncokret zasejan na oko 185.000 hektara, a region koji prednjači u napretku setve suncokreta je Banat. – Setva kukuruza i soje stigla je do 80 odsto od planiranih površina za setvu, od čega je kukuruz zasejan na oko 800.000 hektara i setva u svim regionima napreduje pođednako, dok je setva soje stigla do 210.000 hektara. U setvi soje prednjači Bačka u odnosu na ostale regione u kojima se soja gaji.

Ovi podaci poklapaju se sa slikom koja se može videti na bačkim oranicama, navodi vojvođanski list, pa su svi izgledi da će se ispuniti očekivanja i da ćemo pod kukuruzom imati oko milion hektara, soje između 240.000 do 250.000 hektara i suncokreta od 2000.000 do 220.000 hektara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...