Park Viminacijum upravljaće pristaništem u Kostolcu

BiznisSrbijaTurizamVesti

29.7.2021 20:05 Autor: Miljan Paunović 0

Park Viminacijum upravljaće pristaništem u Kostolcu Park Viminacijum upravljaće pristaništem u Kostolcu
Arheološki park „Viminacijum“ obavljaće lučku delatnost u međunarodnom putničkom pristaništu Kostolac, objavila je u četvrtak Agencija za upravljanje lukama (AUL). Arheološki park kao lučki... Park Viminacijum upravljaće pristaništem u Kostolcu

Arheološki park „Viminacijum“ obavljaće lučku delatnost u međunarodnom putničkom pristaništu Kostolac, objavila je u četvrtak Agencija za upravljanje lukama (AUL).

Arheološki park kao lučki operater i Agencija ugovor su potpisali na 10 godina, a obaveze operatera su ulaganja u održavanja lučke infrastrukture i pristupnog plovnog puta, saopštio je AUL.

Agencija je investirala u izgradnju pristaništa i očekuje da će ono biti pušteno u rad do kraja godine, piše Tanjug.

Kostolac je značajna tačka na ruti kruzera kroz Srbiju, prevashodno zbog neposredne blizine arheološkog parka Viminacijum koji privlači turiste.

Otvaranje pristaništa približiće bogatu rimsku zaostavštinu ljubiteljima kruzinga i doprineti daljem unapređenju nautičkog turizma u Srbiji kroz projekat Probudi Dunav.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...