VIše od 20 kompanija iz naše zemlje potpisalo ugovore za poslovanje na Bliskom Istoku

Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju posetilo milion ljudi 

BiznisBolji posaoSrbijaVesti

21.3.2022 18:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju posetilo milion ljudi  Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju posetilo milion ljudi 
Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju „Expo 2020 Dubai“ posetilo je milion ljudi, a tokom skoro šest meseci trajanja manifestacije ostvareno je više... Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju posetilo milion ljudi 

Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju „Expo 2020 Dubai“ posetilo je milion ljudi, a tokom skoro šest meseci trajanja manifestacije ostvareno je više od 10.000 poslovnih kontakata.

Kako je navedeno, milioniti posetilac bila je izvesna Sali (Sally) iz Egipta koja je izjavila da joj se dopada način na koji je Srbija predstavila svoju kulturu i inovacije, prenosi Beta.

Srbija se na ovoj manifestaciji, koja je otvorena 1. oktobra prošle godine, a zatvara se 31. marta, predstavila kroz dostignuća i inovacije, i to pre svega iz sektora kreativnih industrija, najmodernijih tehnologija i vrhunske nauke, pod brendom nacionalne platforme „Srbija stvara/Serbia creates“.

Viša savetnica predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam, i šefica tima platforme „Srbija stvara“ Ana Ilić kazala je da je Srbija na najbolji način predstavila svoje ekonomske, tehnološke, inovacione, investionice i turističke potencijale.

„Od oživljavanja praistorijskog čoveka, do predstavljanja prvo gejming sela, strategije za veštačku inteligenciju, vrhunske VR tehnologije, nezaboravnih koncerata, atraktivnih susreta koji su nas povezali sa svim meridijanima“, rekla je Ilić.

Istakla je da su oboreni rekordi dosadašnjih gostovanja Srbije na Svetskim izložbama, kao i da su postavili nove standarde međunarodnog predstavljanja Srbije u svetu.

„Kreirali smo novi imidž Srbije i opravdali razloge zbog kojih su nas organizatori Expo-a videli kao lidere u oblasti kreativnih industrija i inovacija, koje Vlada Srbije sistemski podržava poslednjih nekoliko godina“, navela je Ilić.

Podseća se da se u okviru poslovnog programa, koji realizuju Vlada Srbije, Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, tokom devet tematskih nedelja u Dubaiju, predstavilo više od 1.200 srpskih privrednika, koji su ostvarili više od 10.000 poslovnih kontakata sa potencijalnim partnerima iz više od 100 zemalja sveta.

Održano je pet investicionih konferencija, koje su okupile više od 400 investitora iz celog sveta, potpisano je više od 40 ugovora i predugovora, a više od 20 kompanija iz Srbije se priprema da otpočne poslovanje u Ujedinjenim Arapskim Emiratama i na Bliskom istoku.

Svetska izložba „Expo 2020 Dubai“ do sada je ugostila 20 miliona posetilaca, a na njoj učestvuju 192 zemlje.

 • STEFAN

  21.3.2022 #1 Author

  Bas lepo

  Odgovori

 • VERA

  21.3.2022 #2 Author

  Odlicno, svakako smo se lepo predstavili.

  Odgovori

 • GOCA BG

  21.3.2022 #3 Author

  Sjajno,dtago mi je sto nase firme sire poslovanje na bliskom istoku…

  Odgovori

 • NINO

  22.3.2022 #4 Author

  Odlicno, lepa vest.

  Odgovori

 • SUNCOKRET

  22.3.2022 #5 Author

  Naš narod je svakako kreativan i oblasti nauke što dokazuju nadi naučnici kao što su Tesla, Pupin, Milanković i ostali ali i podmladak koji drži primat u svetu u oblasti programira ja i mnogih drugih nauka. Nažalost publicitet se daje samo starletama a ne ističu se ti divni pametni mladi ljudi.

  Odgovori

 • SUNCOKRET

  22.3.2022 #6 Author

  Milion posetilaca je stvarno odlična posećenost.

  Odgovori

 • SNEZANA

  22.3.2022 #7 Author

  Divno,da nas ljudi upoznaju I u lepom svetlu

  Odgovori

 • IRINA

  22.3.2022 #8 Author

  Fenomenalno za razvoj i predstavljanje

  Odgovori

 • MIŠKOVIĆ

  22.3.2022 #9 Author

  prilika za naše privrednike da šire posao na novo tržište. Srbija ima mnogo toga da ponudi prvenstveno kvalitetnu hranu, vodu

  Odgovori

 • Lelica

  22.3.2022 #10 Author

  Super,nasa zemlja sigurno da ima mnogo sta da pokaze i predstavi.

  Odgovori

 • Milovan94

  22.3.2022 #11 Author

  Ovo je veliki uspeh naše zemlje

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...