dve najveće svetske ekonomije traže rešenje

Peking pregovara sa SAD o ukidanju carina i sankcija

Vesti

9.10.2021 09:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Peking pregovara sa SAD o ukidanju carina i sankcija Peking pregovara sa SAD o ukidanju carina i sankcija
Potpredsednik Kine Liu On potvrdio je da zvanični Peking pregovara sa Sjedinjenim Američkim Državama o ukidanju carina i sankcija, javila je u subotu zvanična... Peking pregovara sa SAD o ukidanju carina i sankcija

Potpredsednik Kine Liu On potvrdio je da zvanični Peking pregovara sa Sjedinjenim Američkim Državama o ukidanju carina i sankcija, javila je u subotu zvanična novinska agencija Sinhua.

Vest je objavljena nakon što je Liu održao virtuelni sastanak sa američkom trgovinskom predstavnicom Ketrin Tai (Katherine Tai), prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Tema razgovora bili su trgovinski odnosi između dve najveće svetske ekonomije, u vreme kada Kinu „trese“ velika energetska kriza.

Udar kineske energetske krize počinje da se oseća širom sveta, nanoseći štetu svima, od giganta auto-industrije, kao što je Toyota Motor Corp. pa do australijskih uzgajivača ovaca i proizvođača kartonskih kutija.

Izuzetna nestašica električne energije uzrokovana naglim skokom cena uglja u najvećem svetskom izvozniku trebalo bi da naškodi ekonomskom rastu Kine, a najveći udar na lance snabdevanja mogao bi ugroziti globalnu ekonomiju koja se bori da izađe iz pandemije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...