pogodnosti za zakupce koji učestvuju

PKS: Počeo drugi krug projekta digitalizacije pijaca

SrbijaVesti

9.6.2023 18:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 23

PKS: Počeo drugi krug projekta digitalizacije pijaca PKS: Počeo drugi krug projekta digitalizacije pijaca
Projekat digitalizacije pijaca u Beogradu ušao je u drugi krug, u okviru kojeg će građani dobiti priliku da bezgotovinski plaćaju i na pijacama „Blok... PKS: Počeo drugi krug projekta digitalizacije pijaca

Projekat digitalizacije pijaca u Beogradu ušao je u drugi krug, u okviru kojeg će građani dobiti priliku da bezgotovinski plaćaju i na pijacama „Blok 44“, „Zemun“ i „Stari Merkator“, saopštila je u petak Privredna komora Srbije.

Taj projekat sprovode PKS, kompanije Mastercard, Banca Intesa, Payten i Chip Card, uz podršku preduzeća Beogradske pijace.

Državni sekretar Ministarstva poljopireede, šumarstva i vodoprivrede Dušanka Golubović je u obilasku pijace „Stari Merkator“ rekla da je omogućavanje bezgotovinskog plaćanja na pijacama još jedan način da se pomogne individualnim poljoprivrednim proizvođačima – kroz smanjenje troškova, lakši plasman, veću konkurentnost i bolju prodaju njihovih proizvoda.

„Najbrži i najsigurniji put do tog cilja je digitalizacija, koja je jedan od prioriteta Ministarstva poljoprivrede u ovoj godini. Ponosna sam što smo uspeli da za samo četiri meseca sprovedemo ambiciozan projekat digitalizacije poljoprivrede, čiji je jedan od najvažnijih aspekata bila implementacija digitalnih subvencija“, rekla je ona.

„Кalenić“, „Palilula“ i „Đeram“ bile su prve u nizu beogradskih pijaca na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama i pokazalo se da postoji interesovanje među građanima da plaćaju karticama i mobilnim telefonima i na pijacama, bez prethodne posete bankomatu, navela je u saopštenju PKS.

Posle jednogodišnjeg probnog perioda tokom prvog kruga pilot projekta “Digitalizacija pijaca” od 50 zakupaca koji su učestvovali njih 35 je nastavilo sa bezgotovinskim plaćanjem po komercijalnim uslovima.

Od novembra 2021. godine, kada se počelo sa korišćenjem bezgotovinskog plaćanja na pijacama, do kraja promotivnog perioda, realizovano je preko 42.000 bezgotovinskih transakcija.

Osim zakupaca sa pijaca „Stari Merkator“, „Zemun“ i „Blok 44“, mogućnost učestvovanja u drugom krugu pilot projekta „Digitalizacija pijaca“ imaće i zakupci sa pijaca „Кalenić“ „Đeram“ i „Palilula“ koji nisu iskoristili priliku u prvom krugu.

Svi zakupci tezgi koji se odluče da koriste prednosti bezgotovinskog plaćanja dobiće besplatno na korišćenje POS terminal preko koga se obavljaju plaćanja karticama i instant plaćanja, uz dodatno oslobađanje od naknada tokom promotivnog perioda.

Кompanije Mastercard i Chip Card su i u drugom krugu obezbedile dodatnu pogodnost za sve učesnike u ovom pilot projektu, što podrazumeva da će svakog meseca u narednih godinu dana, po pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja, biti nagrađeni sa po 12.000 dinara.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...