Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Ministarstvo poljoprivrede izrađuje program podrške za period od 2021. do 2024. godine

Počela izrada Nacionalnog programa ruralnog razvoja Srbije

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

11.6.2021 10:39 Autor: Miljan Paunović 1

Počela izrada Nacionalnog programa ruralnog razvoja Srbije Počela izrada Nacionalnog programa ruralnog razvoja Srbije
U Ministarstvu poljoprivrede formirana je radna grupa koja je započela izradu Nacionalnog programa ruralnog razvoja za period od 2021. do 2024. godine. Program propisuje... Počela izrada Nacionalnog programa ruralnog razvoja Srbije

U Ministarstvu poljoprivrede formirana je radna grupa koja je započela izradu Nacionalnog programa ruralnog razvoja za period od 2021. do 2024. godine.

Program propisuje srednjoročne pravce razvoja ruralnih područja u navedenom periodu. Krajnji cilj je da se pripremi planski dokument kojim će se utvrditi mere podrške ruralnom razvoju, kao i očekivani rezultati, vrste namene i obim pojedinih mera podsticaja, radi unapređenja konkurentnosti domaće poljoprivredne proizvodnje, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Radna grupa koju čine predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, udruženja poljoprivrednih proizvođača i naučnih institucija u narednom periodu pripremiće predlog Nacionalnog programa ruralnog razvoja koji će biti prezentovan javnosti.

Program se izrađuje na način da bude potpuno usaglašen sa važećom Strategijom poljoprivrede i ruralnog razvoja Republike Srbije za period 2014 – 2024. godine i sa strateškim okvirom Zajedničke poljoprivredne politike Evropske unije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...