Ministar finansija najavio i dvocifreno povećanje zarada

Počelo prijavljivanje za turističke vaučere, od 1. novembra povećanje penzija

NovacSrbijaTurizamVesti

27.6.2022 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Počelo prijavljivanje za turističke vaučere, od 1. novembra povećanje penzija Počelo prijavljivanje za turističke vaučere, od 1. novembra povećanje penzija
Ministar finansija Siniša Mali ocenio je da je država snažno reagovala otkako je počela pandemija korona kriza, kao i da je pokazala koliko su... Počelo prijavljivanje za turističke vaučere, od 1. novembra povećanje penzija

Ministar finansija Siniša Mali ocenio je da je država snažno reagovala otkako je počela pandemija korona kriza, kao i da je pokazala koliko su se isplatile reforme.

„Spasili smo privredu tako što smo izdvojili 8,8 milijardi evra iz budžeta da pomognemo našoj privredi. Mnogo bolje prolazimo nego drugi i manje su posledice krize. U ponedeljak, 27. juna počinje prijavljivanje, preko Pošta Srbije, za turističke vaučere koje građani treba da iskoriste do kraja oktobra. Najveće interesovanje je za srpske banje. Reč je o poklonu države – 200.000 novih vaučera od po 15.000 dinara“, objasnio je ministar gostujući u nedelju uveče na TV Pink.

On je podsetio da je početkom godine izdato 100.000 vaučera od po 5.000 dinara, kao i da će oni koji su dobili te vaučere automatski dobiti još 10.000 dinara.

„Tako ćemo imati 300.000 građana kojima će država pomoći da svoje letovanje provedu u Srbiji. Želja nam je da pomognemo onima koji ne mogu to da urade sami, ali i da građani upoznaju svoju zemlju“, naglasio je Mali.

On je istakao i važnost investicija koje su pokrenute pre nekoliko godina.

„U ovom trenutku se gradi deset novih auto-puteva u Srbiji. Videli smo koliko je fabrika, bolnica i škola otvoreno. To je važna stvar za rast BDP-a. Trudimo se da uvek kada ima prostora povećavamo plate i penzije – od 1. novembra i 1. januara sledi povećanje penzija za 19,1 odsto, što će biti najveći rast. Takođe, idemo na dvocifreno povećanje zarada“, naveo je ministar.

  • DEKSI

    27.6.2022 #1 Author

    Fino, znacice ko ostvari.

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    27.6.2022 #2 Author

    sada će da bude borbe u Pošti ,ovo je prava slika standarda gradđana

    Odgovori

  • NINICA

    27.6.2022 #3 Author

    Svako nek iskoristi!

    Odgovori

  • JOVANA

    27.6.2022 #4 Author

    Odlicna mogucnost za sve koji letuju u Srbiji

    Odgovori

  • goca87

    27.6.2022 #5 Author

    Oni koji mogu treba da se prijave za vaučer

    Odgovori

  • TATJANA

    27.6.2022 #6 Author

    Drzava uzima i daje, pa iskoristimo to sto mozemo

    Odgovori

  • MarijaS

    28.6.2022 #7 Author

    Prilika obici Srbiju nije lose

    Odgovori

  • MARE

    3.7.2022 #8 Author

    Na taj nacin odobravamo i ucestvujemo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...