još uvek bez dogovora

Poljoprivrednici ne odustaju od svojih zahteva i blokada puteva

SrbijaVesti

16.8.2022 15:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Poljoprivrednici ne odustaju od svojih zahteva i blokada puteva Poljoprivrednici ne odustaju od svojih zahteva i blokada puteva
Predstavnik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Radoslav Adamović izjavio je u utorak da će blokade saobraćajnica traktorima trajati ili dok poljoprivrednici ne odustanu ili... Poljoprivrednici ne odustaju od svojih zahteva i blokada puteva

Predstavnik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Radoslav Adamović izjavio je u utorak da će blokade saobraćajnica traktorima trajati ili dok poljoprivrednici ne odustanu ili dok se ne ispune njihovi zahtevi.

Adamović je za Betu rekao da su trenutno u Novom Sadu blokirani varadinski most „Duga“ i skoro ceo Bulevar Mihajla Pupina, kao i da će tu ostati dok se ne ispune njihovi zahtevi i dok im se neko iz Vlade Srbije ponovo ne obrati.

On je naglasio da su poljoprivrednicima iz udruženja „Stig“ iz Požarevca prepustili pregovore u vezi sa cenom suncokreta i potvrdio da su uljare te koje prave problem u pregovorima sa Vladom Srbije o otkupnoj ceni suncokreta.

„Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije je pregovarala oko drugih uslova koje smo usaglasili. Tražili smo da vlada potvrdi da će minimalna cena suncokreta biti garantovana zbog toga što su oni upropastili cenu suncokreta sa svojim lošim odlukama. Nismo se cenjkali, samo smo tražili da oni potvrde tu minimalnu cenu“, rekao je Adamović.

Prema njegovim rečima u proteste poljoprivrednika su se umešala „lažna udruženja“ koja su na početku protesta izašla sa stavom da podržavaju zahteve, a sada „nisu izveli ni jedan traktor“.

„Više nisam siguran jer tu ima mešanja vlade, raznih službi. Pokušavaju da rasture blokade. Verovatno je to njima posao“, rekao je Adamović.

Ranije u utorak je predstavnik udruženja poljoprivrednika „Stig“ Milan Marković rekao da su na sastanku u Vladi Srbije poljoprivrednici dali sve od sebe, da je država dala dobar deo u pregovorima, ali da su u ovom trenutku uljari problem.

Na sastanku u Vladi Srbije u ponedeljak, koji je trajao skoro devet sati, postignut je dogovor o premijama za mleko od 15 dinara po litru, a prethodno je ispunjen zahtev da se ukine zabrana izvoza jestivog ulja, kao i da ih policija ne tereti zbog prethodnih protesta i blokada saobraćaja.

  • Jovana24

    16.8.2022 #1 Author

    I ne treba odustajati.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    16.8.2022 #2 Author

    Tako i treba, to je jedini način da se nešto postigne kada je država a sve prepustila stihiji.

    Odgovori

  • MAJALG

    16.8.2022 #3 Author

    Da smo pametni da ovo iskoristimo i da svi izadjemo na ulice i mirno pokazemo da smo nezadovoljni, kao i sto treba da podrzimo litije protiv najava za septembar protiv okupljabja LGBT populacije i sedmodnevnog cirkusa koji drzava planira da dopusti.

    Odgovori

  • VERA

    16.8.2022 #4 Author

    Dogovorice se oni sve samo kada?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...