Istraga najvećeg dobavljača telefona i-Phone

Poreska revizija kompanije Foxconn

SvetVesti

23.10.2023 11:11 Autor: Vladimir Jokanović 1

Poreska revizija kompanije Foxconn Poreska revizija kompanije Foxconn
Tajvanska kompanija Foxconn, najveći dobavljač i-Phone telefona američke kompanije Apple, predmet je poreskih revizija u Kini u nekim od svojih ključnih podružnica, osumnjičenih za... Poreska revizija kompanije Foxconn

Tajvanska kompanija Foxconn, najveći dobavljač i-Phone telefona američke kompanije Apple, predmet je poreskih revizija u Kini u nekim od svojih ključnih podružnica, osumnjičenih za kršenja zakona i propisa, izvestili su u nedelju kineski državni mediji.

Kinesko odeljenje za prirodne resurse takođe je sprovelo istrage na licu mesta o korišćenju zemljišta preduzeća Foxconn u kineskom provincijama Henan i Hubei, prenosi Reuters, pozivajući se na Global Times, ne navodeći detalje o istragama.

„Poštovanje zakona svuda gde poslujemo širom sveta osnovni je princip Foxconna. Aktivno ćemo sarađivati sa nadležnim jedinicima na srodnim poslovima i operacijama“, saopštila je kompanija. Analitičari ocenjuju da su istrage revizije i korišćenja zemljišta normalna procedura koja bi se primenila na svako preduzeće za koje se sumnja da krši zakone.

Podružnice Foxconna su u obavezi da aktivno sarađuju sa revizijama i istragama, a ako zaista postoji kršenje zakona i propisa, trebalo bi da priznaju greške, prihvate kazne i isprave stvari, ističu analitičari.

  • ELLA

    23.10.2023 #1 Author

    Velike su igre I novac u opticaju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...