ministarstvo ekonomije crne gore organizovaće i radionice za korišćenje sajta

Portal za upis preduzetnika inovacionih delatnosti

InovacijePreduzetnikRegionVesti

5.10.2021 16:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Portal za upis preduzetnika inovacionih delatnosti Portal za upis preduzetnika inovacionih delatnosti
Portal www.inovacije.gov.me, putem kojeg subjekti inovacione delatnosti mogu da se prijave za upis u Registar inovacione delatnosti, kao i za podsticajne mere, počeo je... Portal za upis preduzetnika inovacionih delatnosti

Portal www.inovacije.gov.me, putem kojeg subjekti inovacione delatnosti mogu da se prijave za upis u Registar inovacione delatnosti, kao i za podsticajne mere, počeo je da radi u ponedeljak.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja su saopštili da se u Registar mogu upisati preduzeća i pojedinci koji obavljaju inovacionu delatnost, kao i subjekti inovacione infrastrukture, oni koji ulažu u inovacionu delatnost i drugi subjekti inovacione delatnosti, prenosi agencija Mina.

“Kod prijave subjekata inovacione delatnosti, informacioni sistem sam generiše informacije koje se odnose na upis u Centralni registar privrednih subjekata, potvrdu da nije pokrenut stečajni postupak, kao i potvrdu o izmirenim poreskim obavezama”, objasnili su iz Ministarstva.

Svi potrebni detalji, kao što su spisak potrebne dokumentacije za upis u Registar, kao i Pravilnik o registru inovacione delatnosti, dostupni su na https://www.gov.me/clanak/upis-u-registar-inovacione-djelatnosti.

Na portalu inovacije.gov.me nalazi se i Praktični vodič za sticanje statusa korisnika prava na podsticajne mere za istraživanje i inovacije, a Ministarstvo će posebnim obaveštenjem informisati javnost o održavanju radionice za korišćenje portala, koja će se održati krajem sedmice.

Iz Ministarstva su podsetili da podsticajne mere za istraživanje i inovacije imaju za cilj da olakšaju inovacionoj zajednici da prepozna sve instrumente koji su dostupni i koji su usmereni na celokupni ciklus razvoja inovacije – od same ideje do njene komercijalizacije i izlaska na tržište.

“Podsticajne mere za razvoj istraživanja i inovacija podrazumijevaju umanjenje, oslobođenje ili olakšice u odnosu na porez na dohodak fizičkih lica i prirez na porez, doprinose za obavezno socijalno osiguranje, porez na dobit pravnih lica, naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, korišćenje nepokretnosti i/ili zemljišta u svojini države i porez na nepokretnost“, zaključili su iz Ministarstva.

  • Anna

    5.10.2021 #1 Author

    Lepo. Nadam se da će imati puno uspeha.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...