šansa za osobe bez školske spreme ili sa završenom osnovnom školom

Posao za 580 nezaposlenih iz osetljivih grupa

RegionVesti

7.10.2021 16:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Posao za 580 nezaposlenih iz osetljivih grupa Posao za 580 nezaposlenih iz osetljivih grupa
Šansu za zapošljavanje na određeno vreme, u trajanju do četiri meseca, kroz program Direktno otvaranje radnih mesta – Javni rad, dobiće 580 nezaposlenih sa... Posao za 580 nezaposlenih iz osetljivih grupa

Šansu za zapošljavanje na određeno vreme, u trajanju do četiri meseca, kroz program Direktno otvaranje radnih mesta – Javni rad, dobiće 580 nezaposlenih sa evidencije Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) Crne Gore, odlučio je Upravni odbor (UO) te institucije.

Iz Zavoda su saopštili da je za realizaciju tog programa, za poslove od javnog interesa socijalnih, humanitarnih, edukativnih, ekoloških, komunalnih, infrastrukturnih sadržaja, kao i očuvanja kulturnih i istorijskih spomenika, izabrano 110 izvođača, prenosi agencija Mina.

Ukupno je opredeljeno 815 hiljada evra odnosno 410 evra po učesniku programa.

Program je namenjen posebno osetljivoj grupi nezaposlenih – osobama bez školske spreme ili sa završenom osnovnom školom, nezaposlenim ženama kao i osobama koja su na evidenciji Zavoda duže od godinu.

“Ugovori izvođačima programa biće potpisani u toku naredne sedmice nakon čega će početi i njegova realizacija”, zaključuje se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...