očekuje se unapređenje efikasnosti prenos pošiljki

Pošta Srbije i Mađarska pošta potpisale sporazum u oblasti prekogranične dostave paketa

SrbijaVesti

14.8.2024 13:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Pošta Srbije i Mađarska pošta potpisale sporazum u oblasti prekogranične dostave paketa Pošta Srbije i Mađarska pošta potpisale sporazum u oblasti prekogranične dostave paketa
Pošta Srbije i Mađarska pošta danas su potpisale bilateralni Sporazum koji će unaprediti saradnju između dve nacionalne poštanske službe u oblasti prekogranične dostave paketa.... Pošta Srbije i Mađarska pošta potpisale sporazum u oblasti prekogranične dostave paketa

Pošta Srbije i Mađarska pošta danas su potpisale bilateralni Sporazum koji će unaprediti saradnju između dve nacionalne poštanske službe u oblasti prekogranične dostave paketa.

Sporazum su potpisali v.d.  direktora Pošte Srbije Zoran Anđelković i zamenik generalnog direktora Mađarske pošte Viktor Kohu.

Zoran Anđelković je reako da je današnji sporazum je važan, jer omogućava povećanje prihoda i Mađarskoj pošti, kao i Pošti Srbije.

„Pre svega, ovo je dodatni posao i zadatak za sve nas,  jer bez povećanja posla nema ni povećanja prihoda, što je temelj za razvoj poslovanja i bolji standard naših zaposlenih“, navodi se u saopštenju.

Anđelković je rekao da je Pošta Srbije najvažniji distributer pošiljaka iz online trgovine u zemlji i da beleži veliki skok svih paketskih usluga i post-ekspresa u poslednjih mesec i po dana. Istakao je da za korisnike ova saradnja znači bržu, jednostavniju i jeftiniju isporuku naručene robe, dok će se mreža Poštinih paketomata sa sadašnjih 500,  do kraja godine proširiti na 1.000 paketomata namenjenih isporuci pošiljaka.

Zamenik generalnog direktora Mađarske pošte, Viktor Kohut, rekao je da je Pošta Srbije vrlo bitan partner za Mađarsku poštu.

„Obećavamo da sa naše strane neće biti problema, a sve nadalje što bude pitanje dogovaraćemo sa srpskom stranom. Nadamo se da ćemo u budućnosti imati priliku za još novih sporazuma“, dodao je Kohut.

Dve poštanske službe prema ovom Sporazumu, postaju ovlašćeni operatori za međusobno prihvatanje i isporuku prekograničnih paketa, s ciljem poboljšanja kvaliteta usluga i ubrzanja procesa dostave. Sporazum, takođe, predviđa međusobnu nadoknadu troškova isporuke, međusobno priznavanje kao preferiranog dobavljača, kao i kontinuiranu podršku i podsticanje visokog kvaliteta usluga.

Operativne procedure u okviru Sporazuma biće usklađene sa Konvencijom Svetske poštanske unije (UPU), čime će se osigurati najviši standardi u pružanju poštanskih usluga. Sporazum stupa na snagu odmah i zaključen je na neodređeno vreme. Očekuje se da će ova saradnja značajno unaprediti efikasnost prenosa pošiljki, posebno onih generisanih putem elektronske trgovine, čime će se dodatno osnažiti trgovinske veze između Srbije i Mađarske.

  • meli77

    14.8.2024 #1 Author

    Lepo je da sarađujemo sa državom iz našeg „komšiluka“!

    Odgovori

  • Inquiete

    14.8.2024 #2 Author

    Kaže direktor da “bez povećanja posla nema ni povećanja prihoda”, a radnici im stalno kukaju kako imaju previše posla. Onda neka u skladu sa tim zaposle i više radnika, jer, na kraju, samo korisnici ispaštaju.

    Odgovori

    • Milan

      15.8.2024 #3 Author

      Problem je sto radnici odlaze iz Poste, razlog su niske zarade. Zadrzali bi ljude kada bi Posta odredila garantovanu zaradu od 120K RSD neto za srednjoskolskog tehnicara, pa onda po pravilniku i vecu zaradu po specifikaciji posla.

      Odgovori

  • Dux011

    14.8.2024 #4 Author

    Super.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    14.8.2024 #5 Author

    Ovaj dogovor sa Madjarskoj ce nama puno znaciti…

    Odgovori

  • Brana

    18.8.2024 #6 Author

    Odlično

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.