POTVRĐENI REZULTATI IZBORA U ARIZONI Bajden pobedio sa 0,3 odsto razlike

SvetVesti

1.12.2020 10:40 Autor: Vladimir Jokanović 0

POTVRĐENI REZULTATI IZBORA U ARIZONI Bajden pobedio sa 0,3 odsto razlike POTVRĐENI REZULTATI IZBORA U ARIZONI Bajden pobedio sa 0,3 odsto razlike
Savezna američka država Arizona ozvaničila je rezultate glasanja na proteklim predsedničkim izborima na kojima je pobedio Džo Bajden (Joe Biden) i osvojio tamošnjih 11... POTVRĐENI REZULTATI IZBORA U ARIZONI Bajden pobedio sa 0,3 odsto razlike

Savezna američka država Arizona ozvaničila je rezultate glasanja na proteklim predsedničkim izborima na kojima je pobedio Džo Bajden (Joe Biden) i osvojio tamošnjih 11 elektorskih glasova. Državna sekretarka Arizone iz redova Demokratske stranke potvrdila je pobedu Bajdena, rekavši da je izborni proces bio najsigurniji u novijoj američkoj istoriji „uprkos neutemeljenim suprotnim tvrdnjama“, prenosi CNN.

Ovo je prva pobeda demokratskog kandidata u Arizoni od 1996. godine, a Bajden je pobedio sa prednošću od 0,3 odsto glasova. Republikanski guverner Arizone Dag Dusi (Doug Ducey) potvrdio je regularnost izbora i pobedu Bajdena, zbog čega se našao na meti kritike aktuelnog američkog predsednika i republikanskog kandidata Donalda Trampa (Donald Trump), prenosi Al Jazeera.

Bajden je osvojio 306 elektorskih glasova, a Tramp 232 glasa, ali američki predsednik i dalje osporava regularnost izbora i ne priznaje rezultat. On je odobrio početak tranzicije predsedničke administracije, ističući da će napustiti Belu kuću kada Izborni koledži budu ozvaničili Bajdenovu pobedu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...