Američki senatori predložili ulaganje 1.000 milijardi dolara

Predstavljen dvostranački infrastrukturni plan u SAD

BiznisInfrastrukturaSvetVesti

3.8.2021 08:53 Autor: Vladimir Jokanović 0

Predstavljen dvostranački infrastrukturni plan u SAD Predstavljen dvostranački infrastrukturni plan u SAD
Američki senatori predstavili su dvostranački infrastrukturni paket od oko 1.000 milijardi dolara nakon velikog kašnjenja. Time je pokrenuta verovatno duga rasprava o velikom prioritetu... Predstavljen dvostranački infrastrukturni plan u SAD

Američki senatori predstavili su dvostranački infrastrukturni paket od oko 1.000 milijardi dolara nakon velikog kašnjenja. Time je pokrenuta verovatno duga rasprava o velikom prioritetu američkog predsednika Džoa Bajdena (Joe Biden).

Zakon o ulaganju u infrastrukturu i radna mesta objavljen je na 2.700 strana, a senatori bi uskoro trebalo da unesu u njega određene izmene. Konačna verzija trebalo bi da zadrži opšte okvire o kojima su senatori nedeljama pregovarali sa Belom kućom, prenosi Guardian.

„Dugo nismo radili veliki dvostranački račun ove prirode“, rekao je lider većine u Senatu, Čak Šumer (Chuck Schumer) demokrata iz Njujorka. Prema njegovim rečima konačno glasanje moglo bi da bude održano „za nekoliko dana“. Dvostranačku grupu senatora čine po 11 republikanaca i demokrata.

Ključni deo Bajdenovog programa, dvostranački predlog, prva je faza njegovog infrastrukturnog plana. Poziva se na 550 milijardi dolara nove potrošnje tokom pet godina za obnovu i izgradnju puteva, mostova, vodovoda, širokopojasnog interneta i električne mreže.


Među velikim novim ulaganjima očekuje se da će dvostranački paket obezbediti 110 milijardi dolara za puteve i mostove, 39 milijardi za javni prevoz i 66 milijardi za železnicu. Takođe, biće predviđeno 55 milijardi dolara za infrastrukturu vode i otpadnih voda, kao i milijarde za aerodrome, luke, internet i stanice za punjenje električnih vozila.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...