Od 1. jula jasan status radnika fabrike

Predstavnici zaposlenih u Fiatu pozvani na sastanak u Beogradu

AutomobiliFirme u fokusuNovacSrbijaVesti

27.6.2022 13:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Predstavnici zaposlenih u Fiatu pozvani na sastanak u Beogradu Predstavnici zaposlenih u Fiatu pozvani na sastanak u Beogradu
Članovi pregovaračkog tima iz sindikata i predstavnici radnika fabrike Fiat u Kragujevcu pozvani su sutra (utorak) na sastanak u Predsedništvu Srbije na kome će... Predstavnici zaposlenih u Fiatu pozvani na sastanak u Beogradu

Članovi pregovaračkog tima iz sindikata i predstavnici radnika fabrike Fiat u Kragujevcu pozvani su sutra (utorak) na sastanak u Predsedništvu Srbije na kome će biti pojašnjeni svi tehnički detalji u vezi sa dogovorom postignutim u subotu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Predstavnik Samostalnog sindikata Fiat plastic Zoran Miljković je rekao da će sastanak sa stručnim timom državnih organa početi u 11 časova, prenosi agencija Beta.

On je ocenio da je to finalni dogovor oko realizacije socijalnog programa za radnike fabrike Fiat koji će biti višak i da očekuje da će 1. jula biti jasan njihov status, odnosno koliko radnika odlazi iz fabrike.

Miljković je naveo da će sutra biti dogovoreni detalji u vezi sa prijavljivanjem radnika za otpremnine, zaštićenim kategorijama koje se izuzimaju iz socijalnog programa, a objaviće se koje će firme moći da preuzmu radnike Fiata koji se opredele za tu opciju.

Na sastanku pregovaračkog tima sa predsednikom Srbije u subotu je dogovoreno da radnicima koji se odluče da odu iz fabrike bude isplaćena otpremnina od 790 evra po godini staža uz naknadu na birou u neto iznosu od oko 17.000 dinara mesečno.

Ova naknada na NSZ će biti isplaćivana šest meseci za radnike koji imaju između pet i 15 godina radnog staža, odnosno devet meseci za radnike koji imaju više od 15 godina radnog staža.

Dogovoreno je i da za 230 bivših radnika fabrike Zastava koji su rad nastavili u Fiatu otpremnina bude 500 evra za vreme provedeno u Zastavi, a 790 evra za godine provedene u Fiatu.

  • N.N.

    27.6.2022 #1 Author

    Nadam se da ce biti ispunjeni svi zahtevi

    Odgovori

  • MARA

    27.6.2022 #2 Author

    Bilo bi lepo da se sve ispostuje..

    Odgovori

  • kaćica

    27.6.2022 #3 Author

    Tako i treba da se radnicima izadje u susret.

    Odgovori

  • TATJANA

    27.6.2022 #4 Author

    Ovo je dobra vest, da se zastite radnici

    Odgovori

  • MAJALG

    27.6.2022 #5 Author

    Sve je ovo preterano, a na sve to umesto da se sa tim bavi premijerka i odgovarajuca ministarstva i ministri kao spasilac iz svega ovoga izlazi predsednik Vucic, malo preterano.

    Odgovori

  • goca87

    27.6.2022 #6 Author

    Samo da radnici budu zadovoljni

    Odgovori

  • Dzebac

    27.6.2022 #7 Author

    Treba ispostovati te ljude

    Odgovori

  • GOCA BG

    27.6.2022 #8 Author

    Samo da muceni radnici budu ispostovani…

    Odgovori

  • TINA

    27.6.2022 #9 Author

    Treba da se nadje adekvatno resenje

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    28.6.2022 #10 Author

    Država treba da zaštiti radnike

    Odgovori

  • MarijaS

    28.6.2022 #11 Author

    Trebaju biti ispostovani

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...