najveći udeo činili trgovina na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikli

Preduzeća u Crnoj Gori u prošloj godini imala promet od 7,58 miliona evra

PoslovanjePreduzetnikRegionVesti

30.10.2021 15:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Preduzeća u Crnoj Gori u prošloj godini imala promet od 7,58 miliona evra Preduzeća u Crnoj Gori u prošloj godini imala promet od 7,58 miliona evra
Promet preduzeća u Crnoj Gori u prošloj godini iznosio je 7,58 milijardi evra, saopšteno je iz Monstata. “Bruto vrednost proizvodnje u prošloj godini iznosila... Preduzeća u Crnoj Gori u prošloj godini imala promet od 7,58 miliona evra

Promet preduzeća u Crnoj Gori u prošloj godini iznosio je 7,58 milijardi evra, saopšteno je iz Monstata.

“Bruto vrednost proizvodnje u prošloj godini iznosila je 4,3 milijarde evra, međufazna potrošnja 2,48 milijardi, dok je bruto dodata vrednost iznosila 1,82 milijarde evra”, prenosi crnogorska agencija Mina.

Najveći udeo u prometu čini trgovina na veliko i malo, i popravka motornih vozila i motocikala od 3,38 milijardi evra.

U Monstatovom strukturnom istraživanju o poslovanju preduzeća u Crnoj Gori u prošloj godini navodi se, da se na građevinarstvo odnosi 1,09 milijardi evra.

Cilj strukturnog istraživanja o poslovanju preduzeća je obračun indikatora potrebnih za analizu strukture delatnosti poslovnih subjekata, strukture inputa i autputa proizvodnog procesa, poslovnog uspeha i konkurentnosti ekonomskih subjekata.

Promet, kako su objasnili statističari, obuhvata obračunate prihode od prodaje robe i usluga bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Podaci za kompilaciju strukturne biznis statistike (SBS) i obračun pokazatelja prikupljaju se iz administrativnih i statističkih izvora podataka. Najvažniji administrativni izvori podataka su finansijski izveštaji preduzeća i statistički aneks.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...