I SoftBank među ulagačima

Preko igrice Sorare trguje se NFT karticama fudbalera vrednim i po stotine hljade evra

Hi-techLifestyleSvetVesti

21.9.2021 08:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Preko igrice Sorare trguje se NFT karticama fudbalera vrednim i po stotine hljade evra Preko igrice Sorare trguje se NFT karticama fudbalera vrednim i po stotine hljade evra
Tim iza video igre Sorare prikupio je 680 miliona dolara u novoj rundi finansiranja. Najveći pojedinačni investitor je SoftBank, a među ulagačima su se... Preko igrice Sorare trguje se NFT karticama fudbalera vrednim i po stotine hljade evra

Tim iza video igre Sorare prikupio je 680 miliona dolara u novoj rundi finansiranja. Najveći pojedinačni investitor je SoftBank, a među ulagačima su se našle i fudbalske zvezde Rio Ferdinand i Đerar Pike (Gerard Pique). U pitanju je fudbalska fantasy menadžerska igrica, zasnovana na blokčejnu, u kojoj igrači razmenjuju unikatne kartice fudbalera u vidu NFT tokena i ostvaruju rezultate na osnovu pravih rezultata koje su sportisti ostvarili u svojim ligama.

Pariska kompanija Sorare tvrdi da je je ova investiciona runda procenila njenu tržišnu kapitalizaciju na 4,3 miijarde dolara, piše Reuters.

Sorare je osnovan 2018. godine, i predstavlja igricu koja povezuje razmenu digitalne imovine sa igračkim interfejsom. Veliko je pitanje kako će ovaj koncept proći kod regulatora tržišta digitalne imovine, imajući u vidu da kartice u obliku NFT tokena mogu da postignu cenu u skladu sa tražnjom.  

„Mislimo da NFT predstavljaju novu paradigmu u prikupljanju, upotrebljivosti i angažovanju sa sredstvima“, rekao je Mišel Kombe (Michel Combes), predsednik SoftBank Group International, u komentaru na ovu investiciju, poslatom putem e-pošte. „Ova evolucija od fizičke imovine do digitalne imovine je veoma moćna i stvara mnogo uzbudljivih potencijalnih poslovnih modela.“

Sorare je najveća sportska NFT platforma po obimu prodaje, prema NonFungible.com, portalu koji prati podatke o tržištu NFT tokena. Planira se otvaranje njene kancelarije u Sjedinjenim Američkim Državama i proširenje na druge sportove osim fudbala.

U Sorareu veruju da su na putu da postanu novi gigant u industriji zabave.

Od januara 2021. godine preko Sorarea je trgovano karticama fudbalera u vrednosti 150 miliona dolara, i to putem kreditne kartice i kriptovalute ethereum. Najskuplja jedinstvena kartica je bila ona sa slikom i podacima Kristijana Ronalda (Cristiano Ronaldo), koja je 13. marta kupljena za 287.420,44 dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...