prognoze za prvu polovinu 2021. godine

Privredni rast Srbije osam odsto

SrbijaVesti

14.7.2021 11:59 Autor: Miljan Paunović 3

Privredni rast Srbije osam odsto Privredni rast Srbije osam odsto
Prva prognoza privrednog rasta za prvih šest meseci ove godine je osam odsto, konstatovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Imali smo samo minus jedan... Privredni rast Srbije osam odsto

Prva prognoza privrednog rasta za prvih šest meseci ove godine je osam odsto, konstatovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Imali smo samo minus jedan odsto rast prošle godine, i zato je ovo impresivan rezultat. Možda neko ima šest ili sedam odsto rasta, ali to su oni koji su imali minus 15 ili minus 10 rasta“, objasnio je on, a preneo je Tanjug.

Vučić je, nakon obilaska Inženjerskog centra kompanije ZF u Pančevu, odgovarajući na pitanje novinara kakvi su ekonomski parametri i da li imamo dovoljno novca u budžetu, kao i koliko ovakve kompanije doprinose rastu, rekao da su kompanije poput ZF „lek, spas i život za Srbiju“.

„Što se tiče prvih šest meseci deficit je manji od predviđenog budžetom za milijardu evra. Srećan sam zbog 30 odsto te milijarde zbog uvećanih prihoda, ali nisam zadovoljan zbog manje potrošenih para. Voleo bih da smo imali još više uloženog u javne investicije, jer bi to podstaklo dalje privredni rast“, ukazao je on.

Vučić je ponovio da je nivo stranih direktnih investicija u prvih šest meseci 1,72 milijarde evra.

„Ne zaboravite da živimo u korona vreme, srećan i ponosan sam na Srbiju što imamo takve rezultate u ovo vreme“, podvukao je on.

Kazao je da se sutra u 18:30 zatvara trezor NBS, pa će tada znati podatke za jul.

„Sutra ide uplata PDV, akcija, i svega drugog na osnovu čega možemo govoriti o rezultatima ovog meseca“, ukazao je Vučić.

 • Milovan94

  14.7.2021 #1 Author

  To su sjajne vesti

  Odgovori

 • Aca

  16.7.2021 #2 Author

  🤣😂🤣😂🤣🤣😂🤣😂😂🤣😂🤣😂😂😂🤣🤣😂🤣🤣😂🤣😂🤣😂🤣🤣😂🤣🤣😂😂🤣🤣😂🤣😂😂🤣😂😂🤣😂😂🤣😂🤣🤣😂😂🤣🤣😂😂🤣😂😂🤣😂😂😂🤣😂😂🤣🤣😂😂🤣🤣😂😂🤣🤣

  Odgovori

 • GINKO

  4.5.2022 #3 Author

  Prosto ne mogu da verujem, sada ce sve za poljoprivredu i od poljoprivrede da poskupi

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...