Obezbeđena nova radna mesta i savremena oprema

Privrednicima u Vojvodini dodeljena sredstva u iznosu od 700 miliona dinara

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

12.11.2021 13:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Privrednicima u Vojvodini dodeljena sredstva u iznosu od 700 miliona dinara Privrednicima u Vojvodini dodeljena sredstva u iznosu od 700 miliona dinara
Pokrajinska vlada uručila je ugovore privrednicima iz Vojvodine za nabavku nove opreme, a na konkursu je sredstva od ukupno 700 miliona dinara dobilo 49... Privrednicima u Vojvodini dodeljena sredstva u iznosu od 700 miliona dinara

Pokrajinska vlada uručila je ugovore privrednicima iz Vojvodine za nabavku nove opreme, a na konkursu je sredstva od ukupno 700 miliona dinara dobilo 49 privrednih društava.

Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović se zahvalio privrednicima, rekavši da je budžet AP Vojvodine, koji je bio nešto manje od 60 milijardi u 2016. godini, zahvaljujući njima uvećan za 50 odsto. 

Istakao je da je privreda ta koja je stvorila budžetski novac za 2022. godinu u iznosu od 89 milijardi dinara.

Ugovorima je privrednicima dodeljeno ukupno 700 miliona dinara za nabavku opreme.

Kako Mirović navodi, ukupna ulaganja kompanija koje su dobijale sredstva po svim ovim osnovama je 3,8 milijardi dinara u proteklom periodu. On je izjavio da su Vlada AP Vojvodine i privrednici zajedničkim sredstvima uspeli da obezbede i nova radna mesta i najsavremeniju opremu, i da kroz tu opremu, zapravo, obezbede deo radnih mesta, ili da deo sačuva u veoma teškim uslovima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...