Očekuje se da će potražnja ponovo porasti u decembru

Prodaja automobila u Nemačkoj u novembru slabija nego 2022. godine

Vesti

6.12.2023 09:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prodaja automobila u Nemačkoj u novembru slabija nego 2022. godine Prodaja automobila u Nemačkoj u novembru slabija nego 2022. godine
Prodaja novih automobila u Nemačkoj pala je u novembru za 5,7 odsto na godišnjem nivou, saopštila je u utorak Uprava za motorna vozila. „Slabije... Prodaja automobila u Nemačkoj u novembru slabija nego 2022. godine

Prodaja novih automobila u Nemačkoj pala je u novembru za 5,7 odsto na godišnjem nivou, saopštila je u utorak Uprava za motorna vozila.

„Slabije brojke u poređenju sa jakom prodajom na kraju prošle godine“, saopštila je konsultantska kuća Ernst & Young (EY), piše Seebiz.

Naime, u ovo doba prošle godine kupci su požurili da iskoriste državne subvencije za kupovinu novih električnih automobila koje su ukinute ili smanjene od početka 2023. godine.

Shodno tome, posebno je velika recesija u prodaji takvih vozila – 44.942 novoregistrovana e-automobila u novembru bila su 22,5 odsto manje nego 12 meseci ranije.

Trenutno je neizvesno šta vlada namerava da uradi sa preostalim subvencijama posle Nove godine, tako da EY očekuje da će potražnja ponovo porasti u decembru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...