Individualni investitori spremni na rizične uloge

Prodajom ratnih obveznica Ukrajina zaradila 277 miliona dolara

InvesticijeNovacPoslovanjeSvetVesti

2.3.2022 10:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Prodajom ratnih obveznica Ukrajina zaradila 277 miliona dolara Prodajom ratnih obveznica Ukrajina zaradila 277 miliona dolara
Ukrajinske ratne obveznice plaćaju 11 odsto, što je više i od “ultrapopularnog” američkog duga zaštićenog od inflacije, koji zarađuje 7,12 odsto. Međutim, za razliku... Prodajom ratnih obveznica Ukrajina zaradila 277 miliona dolara

Ukrajinske ratne obveznice plaćaju 11 odsto, što je više i od “ultrapopularnog” američkog duga zaštićenog od inflacije, koji zarađuje 7,12 odsto.

Međutim, za razliku od obveznica u američkom sistemu štednje, ukrajinski dug dolazi sa značajnim rizikom dok se nastavlja ruska invazija na ovu zemlju. Neki individualni investitori spremni su da preuzmi taj rizik, ali to je sada lakše reći nego učiniti, piše Bloomberg.

Kako bi došli do informacija na koji način da kupe deo duga, oni se trenutno oslanjaju na izvore kao što su investicioni Reddit forumi i tvitovi trgovačkih platformi poput Robinhood Markets Inc, Fidelity Investments, Citigroup Inc.

Ukrajina je prodajom ratnih obveznica institucionalnim kupcima prikupila 8,1 milijardu ukrajinskih grivna (277 miliona dolara), što je deo globalne podrške u borbi protiv Rusije.

Uprkos previranjima, Ukrajina je isplatila 300 miliona dolara kamate na obveznice međunarodnim investitorima, ispunivši tako svoje finansijske obaveze. Pojedinačne obveznice trenutno imaju vrednost od 1.000 grivni, odnosno 33 dolara.

  • MARKO7

    2.3.2022 #1 Author

    Baš im i nije za pohvalu da na tome zarađuju, pre svega korisna informacija!

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    3.3.2022 #2 Author

    potvrda da se sve vrti oko novca
    a neduzni ljudi stradaju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...