svečano proglašenje najbolje 20. juna

Proglašeno 10 finalistkinja izbora za „Inženjerku godine“ u Srbiji

SrbijaVesti

1.6.2023 13:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Proglašeno 10 finalistkinja izbora za „Inženjerku godine“ u Srbiji Proglašeno 10 finalistkinja izbora za „Inženjerku godine“ u Srbiji
U okviru inicijative koju su pokrenuli Privredna komora Srbije, kompanija Siemens Srbija i udruženje „Inženjerka godine“, izabrano je 10 finalistkinja, a jedna od njih... Proglašeno 10 finalistkinja izbora za „Inženjerku godine“ u Srbiji

U okviru inicijative koju su pokrenuli Privredna komora Srbije, kompanija Siemens Srbija i udruženje „Inženjerka godine“, izabrano je 10 finalistkinja, a jedna od njih u junu će biti proglašena inženjerkom za 2023. u Srbiji.

Reč je o prvom izboru u okviru šire inicijative da se javnosti predstave inženjerke iz različitih kompanija i institucija, one koje bi svojom ličnošću i radom mogle da budu primer i inspiracija mladim ženama koje se nalaze pred izborom budućeg zanimanja, saopštio je PKS.

Ključni kriterijum u odabiru ovih 10 finalistkinja bila je raznolikost i namera da se javnosti u Srbiji predstavi što širi spektar različitih inženjerskih i obrazovnih profila, karijernih razvoja (proizvodnja, istraživanje i obrazovanje) i dodatnih faktora kao što su: radno iskustvo, veličina organizacije, regionalna zastupljenost itd.

Finalistkinje prvog izbora za najinspirativniju ženu inženjerske struke u Srbiji su: Maja Adamović, direktorka Direkcije za održavanje prenosnog sistema Elektromreža Srbije AD, Sandra Veljković, asistentkinja na Elektronskom fakultetu u Nišu, Danka Živković, osnivač i dizajnerka PR Two N Kids Furniture & Deco, Dubravka Jovančić, šefica službe automatike JKP „Beogradske elektrane“, Tijana Jović, inženjerka tehničke podrške INDAS Automation d.o.o. Novi Sad, Katarina Miladinović Zdravković, starija inženjerka projektovanja ICCE d.o.o, Ana Petrović, generalna direktorka Global Substation Solutions d.o.o. Beograd, Katarina Tadić, saobraćajna inženjerka-specijalista Yunex Traffic d.o.o Beograd, Andrijana Tomić, menadžerka za održivi razvoj ZF d.o.o. Pančevo, i Anđelka Čarović, vodeća konstruktorka tehnolog Metalac Bojler d.o.o. Gornji Milanovac.

U fokusu ovog izbora nisu bila inženjerska dostignuća kandidatkinja, već njihov potencijal da budu primer i inspiracija mladim ženama prilikom odabira budućeg zanimanja. O tome ko će među 10 finalistkinja poneti nagradu „Inženjerka godine“ odlučivaće žiri sastavljen iz četiri grupe članova (kandidatkinje među sobom, predstavnici medija, učenici i profesori srednjih škola, predstavnici organizatora i partnera).

Svečano proglašenje „Inženjerke godine“ biće održano na događaju 20. juna u Privrednoj komori Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...