LONDON PRETEKAO NJUJORK

Promena na čelu liste gradova sa najvećom koncentracijom milionera na svetu

LifestyleLuksuzSvetVesti

25.2.2021 09:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Promena na čelu liste gradova sa najvećom koncentracijom milionera na svetu Promena na čelu liste gradova sa najvećom koncentracijom milionera na svetu
Njujork više nije grad sa najvećom koncentracijom milionera na svetu. Na toj rang listi ga je pretekao glavni grad Velike Britanije – London, piše... Promena na čelu liste gradova sa najvećom koncentracijom milionera na svetu

Njujork više nije grad sa najvećom koncentracijom milionera na svetu. Na toj rang listi ga je pretekao glavni grad Velike Britanije – London, piše list “Gardijan”.

Kako se navodi, čak 875 hiljada stanovnika Londona, odnosno otprilike svaki deseti stanovnik prestonice Ujedinjenog Kraljevstva ima u vlasništvu najmanje milion američkih dolara (odnosno oko 820 hiljada evra) – bilo na bankovnom računu, ili kroz vlasništvo nad nekretninama, biznis ili akcije, prenosi Bankar.me.

Međutim, britansku prestonicu karakterišu i velike socijalne razlike, navodi list. Naime, čak dva i po miliona stanovnika Londona, odnosno oko 28 procenata spada u grupu koja se klasifikuje kao ,,stanovništvo koje živi u siromaštvu”.

Foto: Pixabay.com

U poređenju sa Londonom, dosadašnji lider na listi Njujork ima oko 820 hiljada milionera.

Kao jedan od razloga za povećanje broja milionera u Londonu analitičari navode visoke vrednosti nekretnina. Tako je prosečna cena kuće u britanskoj prestonici čak 598 hiljada evra, zbog čega dugogodišnji vlasnici tih nekretnina lako ulaze u kategoriju milionera.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...