kompenzovani gubici na beogradskoj berzi

Promet akcija opao, zaustavljen pad indeksa

BerzaNovacSrbijaVesti

28.9.2021 18:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Promet akcija opao, zaustavljen pad indeksa Promet akcija opao, zaustavljen pad indeksa
Promet na domaćem tržištu akcija je u utorak opao, a BELEX indeksi su delimično kompenzovali gubitke zabeležene u ponedeljak. Ukupan promet na trgovanju iznosio... Promet akcija opao, zaustavljen pad indeksa

Promet na domaćem tržištu akcija je u utorak opao, a BELEX indeksi su delimično kompenzovali gubitke zabeležene u ponedeljak. Ukupan promet na trgovanju iznosio je četiri miliona dinara (oko 34,5 hiljada evra).

Oba berzanska indeksa su registrovala minimalan oporavak, pri čemu je BELEX 15 zaključen na nivou od 801,35 poena, a BELEXlajn na 1.694,97 poena.

Najtraženije su bile akcije Aerodroma „Nikola Tesla“, čiji je promet iznosio približno 0,7 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 1.050 dinara.

Naftna industrija Srbije se zadržala na ceni od 605 dinara i zabeležila trgovanje vredno 0,5 miliona dinara, dok je Metalac iz Gornjeg Milanovca bio jedini dobitnik dana s rastom od preko pola procenta na 1.840 dinara, uz realizaciju nešto manju od 0,4 miliona dinara.

Akcije proizvođača i distributera tehničkih gasova Meser Tehnogasa mirovale su na ranijem nivou od 16.500 dinara, a isprometovane su u iznosu ispod 0,2 miliona dinara.

Solidno trgovanje, vredno skoro 1,3 miliona dinara, ostvarilo je na MTP tržištu poljoprivrednog društva Omoljica po ceni od 3.700 dinara, istoj kao na prethodnoj sesiji.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 5,29 odsto, u prodaji 10,58 procenata, a u kupovini nisu učestvovali.

Četiri serije državnih obveznica denominovanih u evrima istrgovane su zajedno za nepunih 0,6 miliona dinara (oko 4.900 evra) u gotvo pođednakim pojedinačnim iznosima, pri čemu su stranih investitori imali udeo od 50 odsto u ukupnom prometu.

Poslovni prihodi (EUR):
3.170.176,61 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...