ukupan promet na beogradskoj berzi 6,7 miliona dinara

Promet stagnira, BELEX indeksi se vratili u „crveno“

BerzaNovacSrbijaVesti

4.11.2021 18:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Promet stagnira, BELEX indeksi se vratili u „crveno“ Promet stagnira, BELEX indeksi se vratili u „crveno“
Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je u četvrtak nešto manje od 6,7 miliona dinara (56,7 hiljada evra), a indeksi su se vratili na... Promet stagnira, BELEX indeksi se vratili u „crveno“

Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je u četvrtak nešto manje od 6,7 miliona dinara (56,7 hiljada evra), a indeksi su se vratili na negativnu teritoriju nakon rasta u sredu.

Indeks BELEX 15 je pao za približno 0,6 odsto na 793,73 poena, a BELEXlajn se spustio za nepunih 0,4 procenta na 1.662,03 poena, prenosi Tanjug.

Naftna industrija Srbije je zabeležila oštar pad vrednosti od 2,6 odsto na 593 dinara po akciji, ali je dominirala na trgovanju s prometom znatno iznad od 2,3 miliona dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehnogas se takođe našao na listi gubitnika s padom cene od 1,2 odsto na 15.800 dinara uz realizaciju od 1,8 miliona dinara.

Akcije drugih kompanija kojima je trgovano na Open marketu imale su zanemarljiv promet.

Poljoprivredno preduzeće Feketić se na MTP tržištu zadržalo na cenovnom nivou od 2.500 dinara, a isprometovano je za 2,1 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupniom prometu na tržištu akcija imali udeo od 13,67 odsto, pri čemu u prodaji 26,65 procenata, a u kupovini ispod jednog procenta.

Četiri serije državnih obveznica denominovanih u evrima istrgovane su zajedno za skromnih oko 108,8 hiljada dinara (925 evra), uz učecće stranih investitora od 50 odsto u kupovini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...