realni pad 0,2 na mesečnoj osnovi

Prosečna neto zarada u Crnoj Gori 821 evro

RegionVesti

30.3.2024 10:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

Prosečna neto zarada u Crnoj Gori 821 evro Prosečna neto zarada u Crnoj Gori 821 evro
Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u februaru je, prema podacima Monstata, iznosila 821 evro i bila je 0,2 odsto veća u odnosu na... Prosečna neto zarada u Crnoj Gori 821 evro

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u februaru je, prema podacima Monstata, iznosila 821 evro i bila je 0,2 odsto veća u odnosu na januar. Prosečna neto zarada u februaru je u odnosu na isti mesec prošle godine zabeležila rast od 6,4 odsto.

Prosečna bruto zarada u februaru je iznosila 1,03 hiljade evra.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u februaru u odnosu na januar zabeležile rast od 0,4 odsto proizilazi da su realne zarade za isti period pale 0,2 odsto”, navodi se u saopštenju Monstata koje je prenela Mina.

Prosečne zarade bez poreza i doprinosa u februaru u odnosu na prethodni mesec zabeležile su rast u stručnim, naučnim i tehničkim delatnostima 4,4 odsto, u poslovanju nekretninama 4,2 odsto, snabdevanju vodom, upravljanju otpadnim vodama, kontrolisanju procesa, uklanjanju otpada i sličnim aktivnostima 2,8 odsto, finansijskim i delatnostima osiguranja 2,7 odsto, informisanju i komunikacijama 1,6 odsto, snabdevanju električnom energijom, gasom i parom 1,5 odsto, trgovinom na veliko i malo, u popravci motornih vozila i motocikala 1,2 odsto, vađenju ruda i kamena 0,8 odsto, poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu, građevinarstvu i državnoj upravi i odbrani po 0,5 odsto.

Pad prosečne zarade bez poreza i doprinosa u februaru u odnosu na prethodni mesec zabeležen je u prerađivačkoj industriji 1,9 odsto, ostalim uslužnim delatnostima 1,8 odsto, uslugama smeštaja i ishrane 1,6 odsto, zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti 1,1 odsto, administrativnim i pomoćnim uslužnim delatnostima 0,9 odsto, saobraćaju i skladištenju 0,5 odsto, obrazovanju 0,4 odsto, te umetničkim, zabavnim i rekreativnim delatnostima 0,1 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...