Kalendar isplata Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje

Prve penzije u 2022. godine dobijaju samostalci

SrbijaVesti

24.12.2021 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prve penzije u 2022. godine dobijaju samostalci Prve penzije u 2022. godine dobijaju samostalci
Prema kalendaru isplata Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, penzije će u novoj 2022. godini prvi dobiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti. Njima će... Prve penzije u 2022. godine dobijaju samostalci

Prema kalendaru isplata Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, penzije će u novoj 2022. godini prvi dobiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti.

Njima će primanja za decembar početi da pristižu 5. januara i to podjednako onima koji ih dobijaju preko tekućih računa i onima koji penzije primaju na kućim adresama ili ih podižu na šalterima pošta.

Dan kasnije kreće isplata za vojne i poljoprivredne penzionere, nezavisno od toga na koji način primaju penzije, prenosi Tanjug.

Kao i obično, poslednji će penzije primiti penzioneri iz kategorije zaposlenih, kojima će isplata, opet nezavisno od načina primanja penzije, početi 11. januara.

Ovo će biti poslednja isplata sa iznosom jednakim onom od pre mesec dana, jer sa sledećom isplatom, za januar najstarijima stiže povišica od 5,5 odsto.

Sa ovim povećanjem prosečna penzija u Srbiji iznosiće oko 31.000 dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...