jedan krak severnog toka 2 preživeo?

Putin: Gasovodi na dnu Baltičkog mora mogu da se poprave

BiznisInfrastrukturaSvetVesti

12.10.2022 15:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Putin: Gasovodi na dnu Baltičkog mora mogu da se poprave Putin: Gasovodi na dnu Baltičkog mora mogu da se poprave
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je popravka gasovoda Severni tok, koji je transportovao gas iz Rusije u Evropu pre nego što su... Putin: Gasovodi na dnu Baltičkog mora mogu da se poprave

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je popravka gasovoda Severni tok, koji je transportovao gas iz Rusije u Evropu pre nego što su sabotirani, moguća samo ako je to ekonomski isplativo.

„Gasovodi na dnu Baltičkog mora mogu da se poprave“, rekao je predsednik Rusije u sredu, „ali to će imati smisla samo u slučaju njihovog daljeg ekonomski održivog rada“, prenosi Financial Times.

On je takođe rekao da Rusija i dalje može da isporučuje gas u Evropu koristeći jedan krak gasovoda Severni tok 2 koji je ostao netaknut.

„Ako mi i Evropljani donesemo zajedničku odluku o snabdevanju gasom duž preživelih krakova, izgleda da je jedan krak Severnog toka 2 preživeo“, rekao je on i dodao da još uvek postoji pritisak u cevi.

Rusija je osumnjičena da je umešana u sabotiranje gasovoda Severni tok 1 i 2, što je dovelo do curenja gasa u Baltičkom moru. Rusija je negirala odgovornost.

Govoreći na ruskom energetskom forumu, Putin je umesto toga okrivio za sabotažu „one koji imaju koristi“ od toga, aludirajući na Sjedinjene Američke Države. On je takođe kritikovao odluke Zapada da smanje upotrebu ruske energije.

  • Tina

    12.10.2022 #1 Author

    Kako vidimo, sve je moguce

    Odgovori

  • GOCA BG

    12.10.2022 #2 Author

    Naravno da je sabotaza…

    Odgovori

  • TATJANA

    13.10.2022 #3 Author

    Sabotaza

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    13.10.2022 #4 Author

    Krivac se uvek traži medju onima koji imaju korist a to je Amerika u ovom slucaju. U pravu je Putin.

    Odgovori

  • MAJA

    13.10.2022 #5 Author

    Ako imaju intres od toga to ce i uraditi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...