kišinjev nije ispoštovao dogovore o izmirenju zaostalih višegodišnjih plaćanja

Moguć prekid isporuke gasa Moldaviji zbog dugovanja Gazpromu

SvetU fokusuVesti

3.10.2022 11:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Moguć prekid isporuke gasa Moldaviji zbog dugovanja Gazpromu Moguć prekid isporuke gasa Moldaviji zbog dugovanja Gazpromu
Ruska energetska kompanija Gazprom potvrdila je isporuku gasa tokom oktobra Moldaviji od 5,7 miliona kubnih metara dnevno, ali je takođe navela da može da... Moguć prekid isporuke gasa Moldaviji zbog dugovanja Gazpromu

Ruska energetska kompanija Gazprom potvrdila je isporuku gasa tokom oktobra Moldaviji od 5,7 miliona kubnih metara dnevno, ali je takođe navela da može da raskine ugovor u bilo kom trenutku jer nije postignut sporazum o izmirenju duga te zemlje.

Gazprom je potvrdio isporuke gasa Moldaviji za oktobar u obimu od 5,7 miliona kubnih metara dnevno, navodi se u saopštenju, u kojem se dodaje da je obim određen jednostranim odbijanjem ukrajinske strane da primi ruski gas na mernoj stanici Sohranovka.

Napomenuto je i da moldavska strana redovno krši odredbe ugovora u pogledu rokova plaćanja isporučenog gasa, prenosi Mina pozivajući se na Tanjug.

U saopštenju Gazproma se navodi da Moldavija još nije zaključila sporazum o izmirenju dugova nagomilanog tokom godina.

“Iz tog razloga, Gazprom ima pravo da raskine sadašnji ugovor u bilo kom trenutku”, rekli su iz kompanije.

Generalni direktor Moldovagaza Vadim Čeban kazao je ranije da su isporuke ruskog gasa nastavljene uprkos činjenici da Kišinjev nije ispoštovao dogovore o potpisivanju ugovora o izmirenju zaostalih plaćanja.

  • GOCA BG

    3.10.2022 #1 Author

    Jos jedna zemlja kojoj Rusija u svakom trenutku moze da ukine gas i napravi haos u zemlji…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...