Korona virus uticao na način na koji planiramo naša putovanja

Putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za Covid-19 skuplje za 50 odsto

AnalizaIzdvajamoSrbijaU fokusuVesti

28.4.2021 12:31 Autor: Marko Miladinović 8

Putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za Covid-19 skuplje za 50 odsto Putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za Covid-19 skuplje za 50 odsto
Dolazak lepog vremena i nešto povoljniji podaci koji se tiču broja obolelih od korona virusa, uz veoma uspešnu vakcinaciju koja se sprovodi u Srbiji,... Putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za Covid-19 skuplje za 50 odsto

Dolazak lepog vremena i nešto povoljniji podaci koji se tiču broja obolelih od korona virusa, uz veoma uspešnu vakcinaciju koja se sprovodi u Srbiji, ponukali su mnoge naše sugrađane da razmišljaju o eventualnim turističkim putovanjima i izvan granica domovine. Osiguravajuće kuće već imaju spremnu prilagođenu ponudu putnih zdravstvenih osiguranja, koja uključuju i pokriće za slučajeve zaraze od virusa Covid-19.

U okviru ugovorenog nivoa osiguravajućeg pokrića osnovnog ili VIP putnog zdravstvenog osiguranja, u skladu sa svrhom boravka i redovnom ponudom kompanije Dunav Osiguranje, može se ugovoriti i osiguravajuće pokriće za osigurane slučajeve iznenadnih bolesti nastalih usled posledica infekcije korona virusom, bez teritorijalnog ograničenja.

„Ako je posebno ugovoreno dodatno osiguravajuće pokriće za osigurane slučajeve Covid-19, uz plaćanje dodatne premije osiguranja, dodatno su pokriveni i troškovi neophodnih medicinskih pregleda ovlašćenog lekara i troškovi testiranja u slučaju ispolјavanja simptoma infekcije radi hitne medicinske pomoći i dijagnoze infekcije korona virusom, troškovi lekova u vanbolničkom lečenju za slučaj potvrđene infekcije, troškovi bolničkog lečenja u skladu sa uslovima putnog osiguranja, kao i troškovi repatrijacije do 5.000 evra u skladu sa uslovima putnog osiguranja“, objasnili su iz Dunav osiguranja za Biznis.rs.

Naravno, korisnike, pored pokrića, najviše interesuje i koliko iznosi cena ovako prilagođenog putnog osiguranja. Ako je ugovoreno i dodatno osiguravajuće pokriće za osigurane slučajeve infekcije korona virusom u Dunav osiguranju, njegova premija se uvećava za 50 odsto. Primera radi, u ovoj kući individualna polisa putničkog zdravstvenog osiguranja za deset dana boravka u bilo kojoj zemlji Evropske unije iznosi 1.235 dinara, a sa uključenim rizikom od Covid-19 staje 1.852 dinara.

„Dunav je bio prva osiguravajuća kuća koja je već u junu prošle godine omogućila ugovaranje dopunskog pokrića za Covid-19, sa najvećom osiguranom sumom na našem tržištu, od 35.000 evra, a polisu putnog zdravstvenog osiguranja moguće je zaključiti i online, na zvaničnom sajtu kompanije, uz dobijanje 15 odsto popusta za ovakav način kupovine“, ističu u Dunav osiguranju.

I u Uniqa osiguranju ističu da od februara imaju u ponudi putno osiguranje sa Covid-19 pokrićem, takođe bez teritorijalnih ograničenja, odnosno koje važi u svim zemljama sveta. U ovoj osiguravajućoj kući cena za deset dana boravka u članici EU iznosi 1.928 dinara, a za porodičnu varijantu, za dvoje roditelja i dvoje dece, košta 5.255 dinara. Pokrivena suma je ista kao i kod Dunava, odnosno 30.000 + 5.000 evra za Covid-19 pokriće.

„Da bi uz standardnu polisu putnog osiguranja imali obezbeđeno i pokriće za Covid-19, klijenti prilikom kupovine treba samo da navedu da žele i ovo dopunsko pokriće, a za kupovinu preko našeg veb šopa, da izaberu opciju koja sadrži i dopunsko Covid-19 pokriće“, napominju u Uniqa osiguranju. Zvaničan sajt ove kompanije sadrži i kalkulator za izračunavanje cene u zavisnosti od broja putnika i odabrane destinacije, sa ili bez klauzule za korona virus.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...