mobilni operator beleži i veći broj prenetih brojeva

Rast prihoda u prvoj godini poslovanja kompanije A1 Srbija

BiznisFirme u fokusuPoslovanjeSrbijaU fokusuVesti

11.2.2022 18:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Rast prihoda u prvoj godini poslovanja kompanije A1 Srbija Rast prihoda u prvoj godini poslovanja kompanije A1 Srbija
U prvoj godini poslovanja pod novim imenom, mobilni operator A1 Srbija zabeležio je rast prihoda i broja korisnika. Kompanija je ostvarila rast prihoda od... Rast prihoda u prvoj godini poslovanja kompanije A1 Srbija

U prvoj godini poslovanja pod novim imenom, mobilni operator A1 Srbija zabeležio je rast prihoda i broja korisnika.

Kompanija je ostvarila rast prihoda od 10 odsto u odnosu na prošlu godinu, u iznosu od 315.3 miliona evra, saopšteno je iz A1 Srbija.

Kako se navodi u saopštenju A1 Srbija je dobila još 91.000 novih korisnika, a zabeležili su i dobar odnos prenetih brojeva u i iz mreže, a time i rast broj korisnika prema ovoj kategoriji – blizu 10.000.

„U godini rebrendiranja A1 Srbija pokrenuo je najveći investicioni ciklus do sada, sa ciljem dodatnog unapređenja pokrivenosti i kvaliteta mreže. Izgrađeno je 130 novih baznih stanica, te je kompanija, sa ukupno 2.315 postala drugi najveći operator po broju sopstvenih baznih stanica. Radio kapaciteti na nivou cele Srbije povećani su za 63 odsto, unapređeno je korisničko iskustvo automatizacijom VoLTE tehnologije, što je sve doprinelo da kvalitet A1 mreže potvrde i priznanja Ookla®speedtest za najbržu mobilnu mrežu u Srbiji u 2021. godini, kao i drugo mesto na RATEL-ovom godišnjem merenju“, ističe se u saopštenju i dodaje da je primetnija tranzicija od telekomunikacione ka ICT kompaniji, posebno imajući u vidu ulazak u segment zaštite na internetu, OTT sadržaje i napredna rešenja za biznise.

“I privreda i društvo se sve više oslanjaju na telekomunikacione kompanije. Sa uvođenjem A1 brenda otvorila se prilika da im pružimo više i bolje i mi smo je iskoristili. Posebno mi je drago što se sve veći broj korisnika odlučuje na A1 mrežu i prepoznaje napore koje ulažemo da učinimo digitalni život boljim i kvalitetnijim. U narednom periodu ćemo još snažnije biti posvećeni razvoju. Pre svega mislim na mogućnosti koje dolaze sa novim tehnologijama i uvođenjem 5G mreže“, rekao je Dejan Turk, generalni direktor A1 Srbija i A1 Slovenija.

A1 je trenutno jedini operator kompanija na tržištu koja korisnicima nudi i fizičku i softversku zaštitu.

 • ZORICA.S

  11.2.2022 #1 Author

  A1,ima dobre pakete,ponudu rast im je zagarantovan na duzi vremenski period.

  Odgovori

 • NATI29

  11.2.2022 #2 Author

  Svaki operator je bolji od mts-a

  Odgovori

 • TINA

  11.2.2022 #3 Author

  Imaju najpristupacnije cene I dobre telefone.

  Odgovori

 • ZVEZDICA01

  11.2.2022 #4 Author

  Odmah su dali popuste, besplatne mesece i sl. Znali su kako da privuku korisnike. Bravo!

  Odgovori

 • ZVE84

  12.2.2022 #5 Author

  Najgori operater u Srbiji! Domet, računi, data prenosa… Sve je katastrofa!

  Odgovori

  • STRELAC

   12.2.2022 #6 Author

   Skoro presla u A1.Nisu nista bolji ni gori od Telenora,samo su jeftiniji.I dalje placamo mnogo vise od mnogih evropskih zemalja a dobijamo mnogo manje,pre svega mislim na prenos podataka u okviru pakete.Sramota!!!Internet nije vise luksuz vec potreba savremenog drustva.

   Odgovori

 • FLAME

  12.2.2022 #7 Author

  ^ Pa i ja sam tako čula. Koristim mts već 20god, i prezadovoljna sam. Telefone nikada nisam uzimala na račun pa ne mogu da dam sud, ali što se Telekomovih paketa tiče, zadovoljna sam. Da je A1 najlošiji od sva tri operatera, jeste. E sad…. šta kome odgovara, individualno je.

  Odgovori

 • KACA

  12.2.2022 #8 Author

  Božija katastrofa ovaj A1 mnogoo je bilo bolje dok je bio Vip

  Odgovori

  • JANA

   12.2.2022 #9 Author

   A koja je razlika sada? Ja nista nisam primetila, osim drugačijeg naziva brenda.

   Odgovori

 • Silvija

  12.2.2022 #10 Author

  Korisnik sam A1 mreže,ali uopšte nisam zadovoljna…ozbiljno razmišljam o promeni.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...