Jača saradnja I u oblasti turizma

Azerbejdžan planira dalje ulaganje u infrastrukturu Crne Gore

BiznisInfrastrukturaRegion

3.2.2023 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Azerbejdžan planira dalje ulaganje u infrastrukturu Crne Gore Azerbejdžan planira dalje ulaganje u infrastrukturu Crne Gore
Šef Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori Azad Nagijev tokom razgovora sa predsednikom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodragom Lekićem ukazao je... Azerbejdžan planira dalje ulaganje u infrastrukturu Crne Gore

Šef Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori Azad Nagijev tokom razgovora sa predsednikom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodragom Lekićem ukazao je na veliku zainteresovanost Azerbejdžana za dalje ulaganje u crnogorsku infrakstrukturu, kao i za intenziviranje saradnje u oblasti turizma.

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore Nagijev je ocenio da su brojni bilateralni sporazumi, potpisani između Vlade Crne Gore i Vlade Azerbejdžana, odličan osnov za dalje unapređenje već dobro razvijenih odnosa.

„On je ukazao na veliku zainteresovanost azerbejdžanske strane za dalje ulaganje u crnogorsku infrakstrukturu, kao i za intenziviranje saradnje u oblasti turizma“, navodi se u saopštenju, prenosi RTCG.

Nagijev je upoznao Lekića sa aktuelnim dešavanjima u toj zemlji, posebno se osvrćući na zamrznuti sukob u Nagorno-Karabahu, Lačinski koridor, kao i poslednji incident koji se dogodio Ambasadi Republike Azerbejžan u Islamskoj Republici Iran.

Lekić je konstatovao da su bilateralni odnosi Crne Gore i Azerbejdžana veoma prijateljski i sa konkretnim rezultatima.

„Lekić je ocenio da regioni u kojima su smeštene ove dve države dele brojne sličnosti, kako u istorijskom, tako i geografskom smislu, što dodatno doprinosi boljem obostranom razumevanju“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku su, kako se navodi, pokrenute i brojne druge značajne teme, kao što su uticaj i posledice rata u Ukrajini, te aktuelni politički procesi na unutrašnjem planu u Crnoj Gori.

 • MARKO7

  3.2.2023 #1 Author

  Pa na primorju treba najviše i ulagati

  Odgovori

 • COKA

  5.2.2023 #2 Author

  Blago CG svi hoce da ulazu u njih, imaju more, pa im je lako

  Odgovori

 • Dragana

  5.2.2023 #3 Author

  Nadam se da ce zavrsiti to sto pocnu sobzirom na crnogorsku inventivnost.

  Odgovori

 • Coka13

  8.2.2023 #4 Author

  Samo da stvarno ulože i biće super.

  Odgovori

 • MALENA

  8.2.2023 #5 Author

  Lako je njima kad tamo svi hoće da ulažu.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...