Jedina zainteresovana kompanija i dalje čeka na dozvole

Još bez letova sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli

BiznisRegionTurizam

16.10.2023 08:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Još bez letova sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli Još bez letova sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli
Direkcija za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA) još nije izdala dezignaciju za uspostavljanje letova sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli, a prema informacijama do... Još bez letova sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli

Direkcija za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA) još nije izdala dezignaciju za uspostavljanje letova sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli, a prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, reč je o aviokompaniji Air Montenegro.

Nakon što je aviokompanija Wizz Air donela odluku o zatvaranju svoje baze u Tuzli, menadžment Međunarodnog aerodroma počeo je aktivno da traga za novim prevoznikom koji će uspostaviti saobraćaj.

Najviše interesovanja za to je pokazala crnogorska aviokompanija Air Montenegro, sa kojom je nedavno definisan način poslovanja. Međutim, kako je potvrđeno za Klix.ba, ugovor još nije potpisan zbog čekanja na neophodne dozvole.

Paralelno se obavljaju direktni razgovori sa svim direkcijama država čiji su aerodromi potencijalne destinacije za letove sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli, a novi avioprevoznik bi u Tuzli trebal da ima stacioniran jedan bazni avion, a planirani su letovi na deset destinacija, odnosno 20 letova nedeljno.

Očekuje se da će aviosaobraćaj iz Tuzle biti uspostavljen do kraja godine.

  • DASHA

    17.10.2023 #1 Author

    Bice bice..

    Odgovori

  • DUCA

    29.10.2023 #2 Author

    Polako realizovaće se dogovor, važno je da ima zainteresovanih.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...