Postoje potencijali za nove investicije u infrastrukturi i digitalizaciji

Nastaviće se ulaganja mađarskih kompanija u Crnu Goru

RegionU fokusu

13.2.2024 16:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nastaviće se ulaganja mađarskih kompanija u Crnu Goru Nastaviće se ulaganja mađarskih kompanija u Crnu Goru
Crna Gora ima povoljan poslovni investicioni ambijent i otvorena je za unapređenje privredne saradnje sa Mađarskom, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Nik Gjeloshaj i... Nastaviće se ulaganja mađarskih kompanija u Crnu Goru

Crna Gora ima povoljan poslovni investicioni ambijent i otvorena je za unapređenje privredne saradnje sa Mađarskom, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Nik Gjeloshaj i dodao da država ima potencijale za nove investicije u sektorima infrastrukture i digitalizacije.

On se sastao sa ambasadorom Mađarske, Jožefom Neđešijem (József Negyesi) i vlasnikom kompanije 4iG, Gelertom Jasaijem (Gellért Jaszai), koji su ocenili važnost daljeg unapređenja ugovorne saradnje između dve zemlje kako bi se dodatno podstakla ekonomska i investiciona saradnja, sa konkretnim projektima u oblasti digitalizacije, novih tehnologija i telekomunikacija, prenosi Mina.

Neđeši je istakao kontinuiranu podršku Mađarske u procesu integracija Crne Gore u Evropsku uniju i naglasio značajne mađarske investicije u Crnoj Gori, poput OTP Grupe i One kompanije.

Jaszi je preneo svoje zadovoljstvo uspešnim poslovanjem u Crnoj Gori i izrazio interesovanje za dalji razvoj telekomunikacija i procesa digitalizacije u zemlji. Takođe je najavio nove investicije i projekte u Crnoj Gori, pokazujući posvećenost unapređenju tehnološkog sektora.

Gjeloshaj je informisao sagovornike da je Nacrt zakona o elektronskim komunikacijama trenutno na javnoj raspravi i da Ministarstvo ekonomskog razvoja trenutno razmatra sve predloge i sugestije u cilju unapređenja zakonodavnog okvira u skladu sa EU strandardima u ovoj oblasti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...