Projekat vredan 34 miliona evra

Počinje izgradnja terminala za rasute terete u osječkoj luci

InfrastrukturaRegionU fokusu

25.1.2023 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Počinje izgradnja terminala za rasute terete u osječkoj luci Počinje izgradnja terminala za rasute terete u osječkoj luci
Kreće izgradnja još jednog kapitalnog projekta na području Osječko-baranjske županije – Luke za rasute terete. Reč je o projektu vrednom 34 miliona evra. Saobraćajni... Počinje izgradnja terminala za rasute terete u osječkoj luci

Kreće izgradnja još jednog kapitalnog projekta na području Osječko-baranjske županije – Luke za rasute terete. Reč je o projektu vrednom 34 miliona evra.

Saobraćajni koridori koji se grade zajedno sa ministarstvima i Vladom Republike Hrvatske, kao i nadležnim institucijama, poput Koridora 5c, rekonstrukcije aerodroma Osijek i sada revitalizacije Luke rasutih tereta, pružiće nove mogućnosti ovom području, piše SEEbiz.

“Nalazimo se na raskrsnici važnih saobraćajnih koridora, takav nam je geostrateški položaj, a osnovni preduslov ekonomskog razvoja istoka Hrvatske je upravo saobraćajna povezanost koju kontinuirano nadograđujemo i modernizujemo”, rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Direktorka osječke lučke uprave Iva Horvat podsetila je kako je 12. decembra prošle godine potpisan ugovor o izvođenju radova vrednih 24 miliona evra sa slovenačkom kompanijom GH Holding iz Ljubljane.

Radovi su počeli 16. januara ove godine, a rok za završetak je 28 meseci od potpisivanja ugovora.

Strateški ciljevi su povećanje udela saobraćaja na unutrašnjim plovnim putevima u odnosu na auto-puteve i železnički saobraćaj, kao i privlačenje novih industrija sa ciljem razvoja privrede, ističu u osječkoj Lučkoj upravi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...